Food

Yum: Ferrero Rocher brownies maken 

Zelf brownies maken maar dan met een twist? Ster in de keuken heeft een recept voor Ferrero Rocher brownies. Oh my! Alleen de combinatie van de heerlijke chocolade van Ferrero Rocher en brownies klinkt ons al lekker in de oren. En het duurt maar 20 minuutjes voordat ze klaar zijn. Zelf brownies maken was nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. What do you need?

Brownies maken? Dit is ons favoriete recept

Nodig voor 12 Ferrero Rocher Brownies:

♥Ferrero Rocher Brownies
♥330 gram kristalsuiker
♥225 gram ongezouten roomboter
♥125 gram patentbloem
♥115 gram pure chocolade
♥100 gram Nutella
♥80 gram hazelnoten
♥25 gram cacaopoeder
♥9 Ferrero Rocher
♥2 eieren
♥1 eidooier
♥¼ theelepel zout
♥Roomboter om in te vetten

Benodigdheden
♥Bakpapier
♥Brownie vorm (27 x 17 cm)

Wat moet je doen?

Volgens ons is dit een van de beste brownie recepten ever. Knapperig aan de buitenkant en zacht smeuïg van binnen.

Stap 1

Hot! Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownie vorm met bakpapier.

Stap 2

De roomboter en de chocolade mogen samen in een kom en smelt deze au bain-marie (Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om). De eieren, het suiker en de losse eidooier klop je vervolgens vijf minuten lang. Als het mengsel er luchtig en licht van kleur uitziet, heb je het goed gedaan. Meng vervolgens het chocolademengsel met het eimengsel en voeg wat zout, de patentbloem en de cacaopoeder toe. Meng dit alles door elkaar tot een beslag.

Stap 3

Doe het beslag in de brownie vorm en bak de brownie in 35 a 40 minuten gaar. Hak ondertussen de hazelnoten fijn en rooster het een droge koekenpan goudbruin. ‘Nomnom.’

Stap 4

Laat de brownie eerst even afkoelen voordat je het gaat eten. Besmeer het geheel lekker in met Nutella en strooi er wat hazelnoten overheen. Uit deze brownie kan je 12 stukjes halen, maar je kan ze natuurlijk zo groot snijden als dat je zelf wil. Als je nu nog een mooi effect aan je brownie wil geven (voor je Instagram story 🙂 ) plaats je wat Ferrero Rocher op de brownies. Smakelijk!

Wil je deze brownies maken maar wil je eerst even zien hoe het eindresultaat eruit ziet? Bekijk dan even de video hieronder.

Meer recepten?

Zo maak je: carpaccio bloemkool-bodem pizza

Delicious: de lekkerste en makkelijkste studenten maaltijden

Bron: Ster in de keukenBeeld: Pexels: Ella Olsson