Food

Delicious: de lekkerste en makkelijkste studenten maaltijden

Vind je het wel eens lastig om wéér te bedenken wat je gaat eten vanavond? We got you! Dit zijn de lekkerste en makkelijkste studenten maaltijden om klaar te maken.

Studenten maaltijden  Kip siam

Kip siam kun je op veel manieren maken. Hieronder staat de basis voor het recept maar je kan er ook nog extra vlees of lekker veel groentes in doen. Hmmm…

Need:

♥Mix van Knorr voor kip siam
♥350 g kipfilet
♥3 bosuien
♥Olie

How to:

Snijd de bosui in smalle ringen en de kipfilet in reepjes. Kook ondertussen de rijstmix ongeveer 14 minuten gaar en giet dit af. Verhit daarna 1 eetlepel olie in een wok en bak de kipreepjes hierin goudbruin en gaar. Voeg 350 mililiter water en de sausmix toe en roer het goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg als allerlaatste de bosuitjes en de cashewnoten toe en verwarm nog ongeveer 1 minuut mee. Yummy!

View post on Instagram
 

Studenten maaltijden ♥ 2. Mexicaanse wraps

Mexicaans avondje? Deze studentenmaaltijd kun je makkelijk maken en is erg lekker.

Need:

♥ 1 x HAK Kidneybonen Chili in stazak
♥1 avocado
♥4 wraps
♥ Een beetje rucola
♥Eventueel geraspte kaas

How to:

Verwarm de bonenschotel in een pannetje (zonder olie) totdat het geheel warm is, maar laat het niet koken. Verwarm de wraps in de magnetron en snijd een avocado in plakjes. Vul de wraps vervolgens met de bonen, verdeel er wat avocado over en wat rucola en eventueel nog een beetje geraspte kaas. Tada!

View post on Instagram
 

Studenten maaltijden ♥ 3. Pasta caprese

Pasta, pasta, pasta. Wat zijn we toch gek op deze Italiaanse heerlijkheid. De meeste studenten maaltijden bestaan uit pasta en dus ook deze pasta caprese.

Need:

♥150 gr pasta
♥20 cherrytomaatjes
♥300 gram buffelmozzarella
♥20 blaadjes basilicum
♥Olijfolie

How to:

Kook de pasta in 4-8 minuten gaar. Bak de cherrytomaatjes in de koekenpan rondom een beetje gaar, met wat olijfolie. Serveer de gekookte pasta met cherrytomaatje en top af met basilicum, mozzarella, peper & zout en eventueel nog een scheutje olijfolie. Smakelijk!

View post on Instagram
 

Studenten maaltijden ♥ 4. Pasta pesto (suuuper easy)

Dit is het basis-recept; je kan zelf nog ingrediënten toevoegen zoals kip, garnalen, gehakt, zongedroogde tomaten, gegrilde groentes, broccoli, en nog veel meer!

Need:

♥Een handje verse basilicum
♥Twee eetlepel pijnboompitten (of cashewnoten, net wat je lekker vindt)
♥Een scheut olijfolie
♥Geraspte kaas

How to:

Je maakt pesto door basilicum, pijnboompitten, olijfolie en de geraspte kaas met elkaar te mengen in een hoge kom. Zet de staafmixer erop en je bent ready to go! Kook de pasta gaar in 4-8 minuten en roer vervolgens de pesto erdoorheen.

View post on Instagram
 

Studenten maaltijden ♥ 5. Roomkaas met vispakketje

Need:

♥1 koolvis
♥Een paar roosjes broccoli
♥1 kleine rode ui
♥2-3 eetlepels kruidenroomkaas
♥50 mililiter slagroom
♥1 kopje witte rijst
♥Stukje aluminiumfolie

How to:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Leg de koolvis op het stukje aluminiumfolie en snijd de kleine rode ui in ringen en verdeel deze over de vis. Snijd kleine roosjes van de broccoli en verdeel ook deze over de vis. Meng de kruidenroomkaas met wat slag- room zodat het wat dunner wordt en schenk het mengsel over de vis met groentes. Vervolgens vouw je het aluminiumfolie een beetje dicht en zet het geheel 25 minuten in de oven. Kook in de laatste 8 minuten de rijst gaar en serveer de vis hier bovenop. Yum!

View post on Instagram
 

Zoek je nog meer inspiratie voor recepten? Kijk eens hieronder:

6 makkelijke koolhydraatarme maaltijden

Dit zijn de lekkerste recepten met Parmezaanse kaas

Wij ontdekten de ultieme tosti-combinatie mét carpaccio

Wraps maken is super simpel met deze fijne recepten

Bron: gewoonwateenstudentjesavondseetBeeld: Getty Images