Lifestyle

Waarom je wél van daten houdt, maar niet van relaties

Misschien herken je jezelf hier heel erg in. Je vindt het mega leuk om te daten en te flirten, maar een relatie, hell no. Het vrije leven en het daten met andere is nog veel te leuk en je hebt geen zin om een relatie te beginnen. Of je kan je simpelweg niet binden aan iemand, omdat je bindingsangst hebt. Hieronder staan een aantal redenen waarom je wél van daten houdt, maar niet van relaties.

Yes dating, no relationschip

♥ Bindingsangst

Je hebt geen vertrouwen in een vaste relatie omdat je bang bent je te binden aan iemand. Het idee alleen al om je hele leven aan één persoon ‘vast’ te zitten, vind je beangstigend. Je houdt het dus liever bij daten.

via GIPHY

♥ Vertrouwen

Je vind het lastig om iemand in vertrouwen te nemen. Misschien is er eerder iemand geweest in je leven die jouw vertrouwen heeft geschaad. Geen een relatie kan dat nog redden (dat denk je). Geloof ons, niet alle mensen zijn zo. Er loopt echt iemand rond voor jou die je kan vertrouwen en al je liefde kan geven.

via GIPHY

♥ Niets tussen

Je hebt tot nu toe gewoon nog niet diegene gevonden waarmee je een relatie kan beginnen. Je date met leuke en gezellige mensen, maar je ziet jezelf geen kinderen krijgen en een toekomst bouwen met deze persoon. Je bent gewoon nog niet de juiste persoon tegengekomen. Maar Nederland heeft 17 miljoen mensen. Er zit echt wel iets tussen, óók voor jou!

via GIPHY

♥ Afzetten tegen een relatie

Al dat gezeur en gedoe wat je krijgt van een relatie. Die dingen die hoort van andere die in een relatie zitten neem jij mee in gedachte. Jij hebt helemaal geen zin in gedoe. Maar geloof ons: iedere relatie is niet perfect. Er zijn altijd wel dingen waar jullie tegenaan lopen, maar dat maakt jullie relatie alleen maar sterker. Probeer het eens. Weet je nog die ene persoon die al maanden achter je aanloopt en jou heel graag een keertje wil zoenen? Grijp je kans en zet je af van al die gedachtes over gedoe en gezeur in relaties’.

via GIPHY

Lees ook

★ Dit zijn dé beste koppels gebaseerd op het sterrenbeeld
★ Onderzoek: op déze leeftijd kom je de ware tegen

 
Beeld: Pexels
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved