Onderzoek: op déze leeftijd kom je de ware tegen

Lifestyle door Elsemieke

Op een feestje, via Tinder of gewoon in de supermarkt: je kunt jouw ware liefde overal tegenkomen. Althans, als het je gegund is. De meeste mensen zijn op zoek naar de liefde van hun leven. De één heeft de ware al op jonge leeftijd gevonden, de ander moet er jaren op wachten. Maar wat is de gemiddelde leeftijd dat je de ware tegen het lijf loopt? Heb je nog even de tijd of ben je al te laat?! Je leest het hier.  

De liefde is voor iedereen anders, maar toch heeft Match.com de gemiddelde leeftijd waarop we de ware tegenkomen weten te achterhalen. Wij komen de ware op onze 25ste tegen, mannen doen er iets langer over. Zij lopen op hun 28ste de vrouw van hun dromen tegen het lijf. 

In het onderzoek zijn meer dan 2000 koppels ondervraagd. De lovebirds moesten alles over hun relatie vertellen: wanneer ze het Facebook official maakten, wanneer ze voor het eerst 'ik hou van je' zeiden én de leeftijd waarop ze elkaar ontmoetten. Hieruit kon geconcludeerd worden dat de meeste mensen hun ware liefde leren kennen als ze boven de twintig zijn. 

Ook interessant om te weten: de eerste 'ik hou van je' wordt gemiddeld na vijf maanden gezegd. Dit is ook het moment dat iedereen op social media het mag weten. We doen er dan weer veel korter over om bij elkaar in bed te kruipen. We gaan na een week of twee al van bil! Dit gebeurt zelfs eerder dan elkaars hand vasthouden. Als de relatie eenmaal serieus is, gaat het snel. Na twee jaar verloven we ons, na drie jaar trouwen we en na vier jaar starten we een gezin. 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock