Lifestyle

Terras trends 2021: dit gaan we allemaal terug zien op de Nederlandse terrassen

Eindelijk is het zo ver, we mogen weer het terras op! Lekker borrelen op een overvol terras. Wie wil dat nou niet? We zien verschillende trends terug op het terras. Bijvoorbeeld de manier van bestellen of de inrichting van het terras. Ben jij benieuwd naar de terras trends 2021? Lees dan snel verder!

Terras trends 2021

Een lekker drankje drinken met vriendinnen op een terras. In de zon naar mensen kijken, of juist lekker bij een heater zitten met een dekentje. Het terras is sinds de coronacrisis de place to be geworden. Nóg meer dan hiervoor! We zien een aantal trends terug op de Nederlandse terrassen en die hebben we op een rijtje gezet.

Winterterras

Winterterrassen zijn weer helemaal herontdekt! Lekker met warme choco, marshmallows of een glühwein op het terras zitten. Maar natuurlijk wel met een dekentje of dichtbij de heater. Er zijn steeds meer terrassen die het hele jaar geopend zijn en wij houden ervan! Een winterterras geeft ons helemaal een wintersport gevoel.

De inrichting

De inrichting van het terras wordt ook steeds belangrijker. Geen kale stoelen en tafels meer. Veel mensen willen juist op een instagramable terras zitten. Er worden veel planten neergezet, gezellige kussentjes en kleedjes. Alsof de inrichting van binnen naar buiten wordt gehaald.

View post on Instagram
 

Alternatieve terrassen

Regent het? Of is het heel koud? Dan verzinnen veel horecazaken een manier om toch hun terras te vullen. Dit doen ze bijvoorbeeld door grote tenten, kassen, iglo’s en parasols neer te zetten. Zo blijf je droog en warm, maar kan je lekker op het terras blijven zitten!

Koken voor je neus

Steeds meer mensen verwachten een kleine show als ze naar een horecazaak gaan. Bijvoorbeeld dat het eten voor je neus wordt afgemaakt of een open keuken waarin je alles kan zien. Er worden zelfs hele buitenkeukens opgezet! Dit is vooral populair als het lekker weer wordt. Je krijgt er helemaal een vakantiegevoel van!

Slim bestellen

Bestellen dan een hele opgave zijn als het een drukke zomerdag is. Het personeel heeft het super druk, maar jij wil ook al een uur wat bestellen. Hier hebben horecazaken wat op gevonden. Het wordt steeds populairder dat je slim kan bestellen. Bijvoorbeeld met je telefoon en een QR-code. Ook worden menukaarten steeds vaker digitaal aangeboden. Super handig en een stuk sneller.

Streetfood

Er staat veel meer streetfood op de kaart dan alle jaren hiervoor. Denk aan taco’s, wraps, mini burgers, mini bapao’s en ga zo maar door. Hierdoor eten we steeds vaker een soort tapas van streedfoodhapjes dan hele gerechten.

Zomerdrankjes

Wat kunnen we deze zomer voor drankjes trends verwachten? Er komen veel meer alcoholvrije drankjes bij, bijvoorbeeld bier en wijn. Natuurlijk gaan alcoholische dranken niet helemaal van de kaart. Zomerse cocktails blijven populair. Net zoals een rosé of een lekkere cava in het zonnetje. Huisgemaakte drankjes worden een nieuwe trend. Bijvoorbeeld zelf gemaakte limoncello of eigen limonade. Oehh, wij krijgen zin om een terrasje te pakken!

View post on Instagram
 

Bron: Flavorflav.comBeeld: istock