Food

11 hotspot terrassen in Amsterdam waar jij en je besties dit najaar heen moeten

Ons kikkerlandje staat er natuurlijk om bekend dat het ietwat zuinig is met de zonnestralen. Wanneer de zonnestralen dus wel aanwezig zijn, genieten we daar uiterst van en dan wel het liefst op een terras. Om jullie moeite te besparen heeft Girlscene de tien hotspot terrassen van Amsterdam voor jullie opgezocht waar jij en je girlgang deze zomer echt een drankje moeten doen.


1. Hannekes Boom
Hannekes Boom is een begrip in Amsterdam. Op dit terras kom je om heerlijk bij te komen en te vluchten van de drukte. Nestel je met vriendinnen op een van de picknicktafels of kies voor een plekje aan de kade. Midden in het centrum vind je een heerlijk en zonnig terras waar je amper merkt dat je in het hartje van Amsterdam zit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hannekes Boom (@hannekesboom) op

2. Lion Noir
Loin Noir kun je ook wel een verborgen pareltje noemen. Op dit terras zit je in een van de mooiste binnentuinen van Amsterdam. Als je door de drukke straten loopt vergeet je eigenlijk dat er achter de hoge panden zulke prachtige plekken verstopt zitten. Met het fraaie uitzicht op de grachtenpanden zitten jij en je vriendinnen hier per-fect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lion Noir (@lionnoiramsterdam) op

3. Waterkant
In de Marnixstraat vind je een leuke hotspot aan het water. Waterkant is geïnspireerd door Parimaribo en daardoor weet je zeker dat op het terras van Waterkant een hele chille sfeer hangt. Na een paar drankjes genieten jij en je besties van een verrukkelijke roti. Hoe lekker klinkt dat?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Waterkant (@waterkant_amsterdam) op

4. SkyLounge
Vanaf SkyLounge heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het luxe dakterras is de perfecte spot om bij te komen na een dag shoppen. Vooral als de zon zakt zie je alle lichtjes schijnen over de stad en dat is natuurlijk een (Insta-)foto momentje waard. SkyLounge kost overigens wel een centje meer, maar dan heb je ook wat.

5. NeL
Vlak bij de Utrechtsestraat vind je NeL. Tijdens een te warme zomerdag is NeL de ideale plek om verkoeling te zoeken. Naast een verfrissend drankje zijn er ook schaduwrijke bomen die je een tikkeltje extra verkoeling bieden. Op het terras van Nel zit je de hele dag heerlijk te relaxen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brasserie NeL (@brasserienel) op

6. Floor17
Houd je van hoogtes? Dan is Floor17 hét terras dat jij deze zomer moet bezoeken. Op een hoogte van 85 meter met een uitzicht van 360 graden kijk je je ogen uit. Het terras van Floor17 bevindt zich op het dak van Ramanda Apollo Amsterdam Centre. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Floor17 (@floor17amsterdam) op

7. Edel
Voor een lekkere borrel(hap) ben je hier aan het juiste adres. In Amsterdam-West op het terras van Edel vind je de lekkerste cocktails tot overheerlijke gin-tonics. Wanneer jij en je vriendinnen genieten van een hapje en drankje laten jullie je bewonderen door de kunstige omgeving.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kelly 🌍🍝🥂 (@kellycamfferman) op

8. DOK
Op het terras van DOK, vlak aan de Amstel, ontvlucht je de drukte van de stad. DOK biedt niet alleen een heerlijk terras, maar er is nog veel meer te beleven. Je kunt hier terecht voor yoga, muziek, een kampvuur, festivals en dat is nog lang niet alles wat je kunt beleven op het stadstrand van DOK. Zeker een aanrader.

9. Mossel & Gin
Iedere visliefhebber zit hier helemaal op haar plek. Je geniet op het terras van Mossel & Gin van (je raadt het nooit) mosselen en gin. Maar het zijn niet zomaar een portie mosselen. Mossel & Gin serveert ze op de meest diverse en heerlijke manieren. Geen mossel-fan? Dan hebben ze ook andere overheerlijke visgerechten. En de gin-tonic kaart is immens. Love it!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mossel & Gin (@mosselengin) op

10. BRET
Als je uit omgeving Amsterdam komt dan is BRET je hoogstwaarschijnlijk wel eens opgevallen. BRET is die grote rode box naast station Amsterdam Sloterdijk. Ondanks dat je misschien alleen langs het station komt vanwege het reizen, moet je echt eens langs BRET gaan voor een borrel. BRET is een sfeervol café met een heerlijk groot en vooral zonovergoten terras.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BRET AMSTERDAM (@bretamsterdam) op

11. Vondelpark3
Als je aan Amsterdam denkt, dan denk je toch ook wel meteen aan het Vondelpark. Vooral in de zomer is hét park van Amsterdam overladen vol, dus kijken en gezien worden. Als je dan front row wil zitten, dan is het terras van Vondelpark3 dé plek! Naast het ruim opgezette terras kun je er ook nog eens super lekker eten, want het nieuwe menu heeft gerechten die bijna allemaal geïnspireerd zijn op de Keto lifestyle. Een vetrijk, met matige proteïnen en koolhydraatarme levensstijl die je lichaam in een metabolische toestand brengt, waarbij je vet verbrandt in plaats van koolhydraten als primaire brandstofbron. Dus ook wel verantwoord genieten ;-) En het toetje mensen, dat is gewoon helemaal je ultieme guilty pleasure. Denk aan: chocolade, chocolade, salted caramel, chocolade en nog eens chocolade. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kitchen & Bar Vondelpark3 (@vondelpark3) op

 

Bron: iamsterdam.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved