Food

Zin in een lekkere en betaalbare wijn? Dit zijn de beste supermarktwijnen!

Wij houden van een goede vino! Helaas zijn de lekkerste wijnen altijd heel erg duur…Gelukkig zijn er genoeg wijnkenners die voor ons (de dummies) alle supermarktwijnen uittesten. Wij hebben de lekkerste supermarktwijnen uit de test op een rijtje gezet. Zo weet jij precies welke lekkere en betaalbare wijnen je de volgende keer moet halen.

Dit zijn de lekkerste betaalbare wijnen

1. Sankt Anna, Riesling ‘Pur Mineral’ 2019

Deze witte wijn is gemaakt van 100% riesling druiven. De kenners geven deze wijn een 9. De Duitse wijn is goed uitgebalanceerd en smaakt lekker fris. Een vleugje citrus en een vleugje caramel, zo wordt hij omschreven. Hij is te koop bij de Jumbo voor €6,19.

2. Château Coulon

Deze rode wijn is een blend van drie verschillende soorten druiven. Een grenache, een syrah en een carignan. Volgens de kenners is de wijn vol en heeft hij tonen van donker fruit. Verder is hij wel krachtig. Hou jij van een lekkere volle wijn? Scoor dan deze fles bij de Albert Heijn voor €5,99.

3. Domaine de Saint Ser, Cuvée Prestige 2020

De zomer komt eraan en dat betekent tijd voor rosé! Ben jij opzoek naar een goede betaalbare rosé? Probeer dan deze fles eens. Hij is super fris en fruitig. Je proeft perzik, abrikoos en veel ander rood fruit, maar hij is niet te zoet. De fles is voor €10,99 te koop bij de Albert Heijn.

4. Minville, Viognier 2019

Deze witte wijn is gemaakt van de viognier druif. Volgens de kenners is de wijn fris en proef je een vleugje hazelnoot, rijpe appel, honing en wat gember. Dit klink super lekker! Hij is te koop bij de Jumbo voor €4,99.

5. Marqués de Montañana, Garnacha Selección Especial 2018

Hou jij van rode wijn? Probeer dan eens deze fles! De wijn is gemaakt van de garnacha druif en is gemaakt is Spanje. De wijn heeft tonen van zoet rood fruit, maar ook van veel specerijen. Je kan je wijn scoren bij de Jumbo voor €6,99.

6. Valestrel, Rosé 2020

Dit is de perfecte wijn voor een middagje borrelen in de zon! De rosé zit vol met fruit. Zo veel dat hij een beetje naar een raketje smaakt, maar dan natuurlijk minder zoet. De wijn is gemaakt van twee soorten druiven (grenache en cinsault) en komt uit Frankrijk. Je kan deze rosé kopen bij de Plus voor €7,99.

Lees ook:

– Wijntje in bad? Deze wijnhouder is het perfecte item voor een avondje me-time

– VIDEO: waarom is champagne duurder dan wijn?

– Alcoholallergie: als jij deze symptomen hebt kan jij beter een glas alcohol laten staan

Bron: degrotehamersma.nlBeeld: Unsplash: Elle Hughes, degrotehamersma.nl

Must reads 👀