Lifestyle

Alcoholallergie: als jij deze symptomen hebt kan jij beter een glas alcohol laten staan

Je hebt een avond flink gezopen en je wordt wakker met een enorme kater. Tja, iedereen weet dat alcohol niet goed voor je is. Eigen schuld, dikke bult. Maar wat nou als je allergisch bent voor alcohol? Als jij dit hebt dan kan jij beter je alcoholische versnapering helemaal laten staan. Check hieronder de symptomen van een alcoholallergie!

Heb ik een alcoholallergie?

Het is super logisch dat jij je slecht voelt als je een avondje flink hebt doorgetankt. Alcohol is namelijk helemaal niet goed voor je. Als je allergisch bent voor alcohol dan kan je lichaam de schadelijke stoffen niet omzetten in goede stoffen. Het kan dus voorkomen dat jij je super slecht voelt na het drinken van één glas wijn omdat jouw lichaam de alcohol niet aan kan. Wij hebben de symptomen van een alcoholallergie voor jou op een rijtje gezet. Wil je zeker weten of je allergisch bent? Breng dan een bezoekje aan de huisarts!

1. Buikpijn

Als jij veel hebt gedronken dan kan je misselijk worden. Als je een alcoholallergie hebt dan kan je van een kleine hoeveelheid al een flinke buikpijn krijgen. In bier zitten bijvoorbeeld tarwe en gluten. Als jij hier allergisch voor bent dan kan je super misselijk worden van een biertje. Dit is te testen door een glutenvrij biertje te drinken. Hoe komt dit? Alcohol verwijdt je bloedvaten en hierdoor worden voedselallergenen sneller in je bloed opgenomen.

via GIPHY

2. Een rood gezicht

Als jij een super rood gezicht krijgt na een paar drankjes dan kan het een allergie zijn. Vaak krijg je ook uitslag van een drankje, bijvoorbeeld netelroos. Dat komt omdat je lichaam aan het proberen is om de alcohol uit je lichaam te krijgen.

3. Een loopneus en jeukende ogen

Als jij allergisch bent voor iets dan maakt jou lichaam extra histamine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat de afweerreactie is je lichaam versterkt wordt. Ook zorgt het stofje voor jeukende ogen en een loopneus. Heb jij last van deze symptomen na een glas alcohol? Dan kan het een alcoholallergie zijn. Fun fact: dit stofje komt ook veel vrij bij mensen die last hebben van hooikoorts!

via GIPHY

4. Hoofdpijn

Nee we hebben het niet over de hoofdpijn die jij de dag erna hebt! Als jij tijdens het drinken van alcohol een heftige hoofdpijn achterin je hoofd voelt dan kan het foute boel zijn. 

5. Diarree

We hebben het niet over het vieze alcoholpoepje de dag erna, maar echt op het moment zelf. Als merkt dat je ineens een diarree aanval krijgt terwijl je aan het drinken bent dan kan dit een allergische reactie zijn. Misschien ligt het aan het specifieke drankje, of het ligt aan de alcohol. Nogmaals, als jij de dag erna slecht bent dan is dit (helaas) normaal. Als je tijdens het drinken last krijgt van deze symptomen dan moet je het misschien even laten checken!

via GIPHY

Vermoed jij dat je een alcoholallergie hebt? Probeer dan eens een van deze lekkere alcoholvrije drankjes:

Jouw favoriete alcoholvrije cocktail: de 7 lekkerste op een rijtje

Cin cin guys: dit zijn dé lekkerste mocktail recepten

Bron: cosmopolitan.com, prevalin.nl | Beeld: Unsplash: Andreas M
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved