Lifestyle

Handig: Zo maak je je balkon helemaal lenteproof

Het lenteweer staat weer voor de deur, tijd om je balkon lenteproof te maken. Want wat is er fijner om met warm weer, een koud drankje en een goed boek te chillen op je eigen balkon? Zo geef je jouw balkon een make-over en heb je in no-time je eigen mini-paradijs. 

Schrobben maar!

Voordat je je eigen mini-paradijs hebt, moet je eerst even door de hel die je balkon schoonmaken heet. Haal eerst je balkon leeg en gooi oude verrotte spullen weg. Die plant die nooit meer tot leven komt? Weg ermee. Als alles leeg is is het tijd voor de grote schoonmaak. Groene zeep is je nieuwe beste vriendin, hiermee fix je de groene aanslag op de tegels én de rest van je balkon. Ook baking soda werkt supergoed, dus als je dat in huis hebt kun je dat ook proberen. Bezem en borstel in de slag, sopje bij de hand en je bent ready to go

Balkon schoon? Tijd om een idee te verzinnen!

Goed bezig, je balkon is helemaal schoon! Tijd om een idee te verzinnen. Wat voor soort stijl wil je op je balkon? Ga je voor een Ibizavibe of hou je het liever klassiek met Parijsachtige stoeltjes? Er zijn zoveel mogelijkheden. De beste manier om te kijken wat je precies wil is Pinterest of Instagram uitpluizen. Hieronder hebben we vast wat inspiratie voor je klaargezet. 
 

Niet zoveel budget?

Check of mensen die je kent nog oude tuinmeubels hebben, breng een bezoek je aan de kringloopwinkel of ga op zoek naar pallets. Met pallets kun je namelijk superveel, zoals een verticale tuin maken (met cute plantjes of kruiden erin) of een loungebank. Je hoeft er alleen een matras en wat kussens op te leggen. Ook kun je je oude tuinmeubels schuren en een likje verf geven. 

Accessoires maken het helemaal af

Een mooi tuinkleed, gezellige lampjes en toffe planten maken je balkon helemaal af. In dit artikel hebben we de tofste accessoires voor je op een rij gezet. Ook als je een mini-balkon hebt, kun je er iets superleuks van maken. Hang bijvoorbeeld naast lampjes een insectenhotel op of een rek om planten in te zetten. Een plantenbak over de balustrade kan ook. 

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved