Lifestyle

De leukste inspiratie om je tuin/balkon summerproof te maken

Het zonnetje staat steeds vaker hoog aan de hemel en dat betekent dat we ook een stuk meer tijd doorbrengen in de buitenlucht. Heerlijk met een drankje chillen op het balkon, of heerlijk op een ligbedje genieten in de tuin. Nu is het natuurlijk super dat we weer in de tuin kunnen zitten, maar toch kan het decor hier en daar wel een oppepper gebruiken. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met dit artikel hebben wij je een handje op weg. Dit is de leukste inspiratie om je tuin/balkon summerproof te maken!

♥ Kistjes met planten aan de muur (DIY)

Benodigdheden: 
– Houten krat €17,50 (Je kunt ‘m natuurlijk ook tweedehands kopen)
Bakje + cactus 

Hoe maak je het?
Deze DIY is heel erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is geschikte kratten vinden en daar mooie plantjes bij plaatsen. Schroef deze kratten vervolgens vast aan de muur. Als je niet zo fan bent van de bruine kleur van de kratten, dan kun je ze ook altijd nog voorzien van een likje verf. Like!

♥ Sfeerlampjes

Benodigdheden:
Lampionnen
Partyverlichting

♥ Opgestapelde bloempotten (DIY)

Benodigdheden:
– Bloempotten
– Rechte stang

Hoe maak je het?
Pak allereerst een stevige rechte stang. Pak een bloempot met aan de onderkant een gat. Haal de stang vervolgens door alle bloempotten heen, waardoor ze allemaal naar verschillende kanten hangen. Voorzie de bloempotten van bloemen en voila: je kunstwerkje is klaar.

♥ Letter met bloemen (DIY)

Benodigdheden:
– Stevig hout
Mooie kunstbloemen

Hoe maak je het?
Als je niet zo’n klusser bent is deze DIY misschien net wat te hoog gegrepen, maar niet geschoten is altijd mis. Verzamel mooie, stevige stukken hout en schroef deze zo aan elkaar dat er een letter te zien is. Het is handig om vervolgens voor neppe bloemen te kiezen, omdat die niet zo vaak vervangen hoeven worden als echte bloemen. Vul de letter helemaal op met bloemen en je DIY is klaar.

♥ Hoekje met pallets

Hoe maak je het?

Watch on YouTube

♥ Gekleurd tuinsetje

Wat heb je nodig?
Over het algemeen is een nieuw tuinstel niet heel goedkoop, maar je kunt natuurlijk ook een oude tuinset oppimpen. Voeg een lekker opvallend kleurtje toe en je tuinstel is als nieuw! 

♥ Hangstoel

Waar koop je het?
Hangmatstoel, €27,50

♥ Gekleurde kussens

Wat heb je nodig?
Een grote eyecatcher in je tuin zijn natuurlijk je stoelen. Als je de kussens in de stoel een lekker opvallend kleurtje geeft, ziet dat er erg fleurig uit. Zo kun je ook nog eens een keertje van gedachten veranderen. Vind je het niet zo’n goed idee om gelijk de grote kussens van kleur te veranderen? Dan kun je ook de details een ander kleurtje geven. Kies er bijvoorbeeld voor om kleine kussentjes als decoratie toe te voegen. Leuk!

Bedankt voor de tip, Elize S!

Beeld: iStock

Must reads 👀