News

Trip naar België: de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux opent op déze datum

Zaterdag 8 mei opent Walibi in ons buurland België de deuren van haar nieuwe achtbaan: de ‘Kondaa’. Het bedrijf maakte dat op 27 april bekend. De achtbaan is de snelste en hoogste van de Benelux. Een goede reden om eens naar België te rijden voor een dagje Walibi met je vrienden zodra het weer mag.

Nieuwe achtbaan de Kondaa

Deze achtbaan is het duurste project ooit van Walibi belgië en breekt zelfs twee wereldrecords. Holy sh*t. Volgende week zaterdag, 8 mei, mag België de pretparken weer openstellen voor bezoekers en opent Walibi ook gelijk haar nieuwe aanwinst, de Kondaa. Deze achtbaan staat in ‘The Exotic World’. Geloof ons, hier wil je in.

De attractie is volgens het park ‘de snelste en de hoogste van de Benelux’. De achtbaan is maar liefst 50 meter hoog en kan 113 kilometer per uur. What! “Kondaa is de megacoaster met het meeste aantal verschillende parcourselementen en heeft maar liefst 15 airtimemomenten”, zo zegt het park in een verklaring. Tijdens zo’n zogenoemd airtimemoment ben je gewichtloos. Weet je wat dit betekent? Je bent 15 keer gewichtsloos tijdens deze rit.

Hieronder staat een foto van de achtbaan 'Cobra' die ook in het Belgische Walibi te vinden is.

Exotic World

“Het enthousiasme van het publiek, zowel op nationaal als internationaal vlak, voor Kondaa is verbluffend”, zegt CEO Jean-Christophe Parent tegen HLN België. “Tijdens de opbouw merkten we zelfs dat pretparkliefhebbers uren rond de zone kampeerden om een glimp van de attractie op te vangen. Dit is nooit gezien! Kondaa en Exotic World vormen de belangrijkste investering ooit voor Walibi en we zijn overtuigd dat dit project de uitstraling van het park op Europees vlak zal versterken.” Check hieronder de video om alvast een indruk te krijgen van de rollercoaster. Met wie durf jij een ritje te wagen?

Lees ook:

♥ Er is een nieuw Harry Potter pretpark in de maak (en die moet iedere fan bezocht hebben)
♥ Dit zijn de leukste pretparken in Europa om met je vriendinnen te bezoeken

Bron: HLN | Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved