Lifestyle

Dit zijn de leukste pretparken in Europa om met je vriendinnen te bezoeken

Yes! De pretparken hebben hun deuren weer geopend. Vanaf nu kun je weer de longen uit je lijf gillen in je favoriete achtbaan, je vol proppen met suikerspinnen en in de wildwaterbaan zeiknat worden.

De leukste pretparken in Europa 

1. Efteling – Nederland
De wereld vol wonderen. Spot Hans en Grietje, Roodkapje en Holle Bolle Gijs in dit sprookjesachtige park waar voor iedereen wat te vinden is. Ben jij even helemaal uitgekeken op de sprookjes? Geen zorgen je kunt ook onze favoriet Joris en de draak in. Dit is een houten achtbaan waarbij water en vuur het tegen elkaar opnemen. Daarna kun je even bijkomen in droomvlucht om schattige elfjes en trollen te spotten. Hoe leuk! Wil je een van Efteling’s voedselspecialiteiten bekijken? Kijk dan hier.

Leukste pretparken in Europa

2. Walibi Holland – Nederland
Hardgaan, dat is waar het bij Walibi om draait. De hele dag door in de wildste achtbanen zovaak mogelijk over de kop misselijk worden. Durf jij? Rond Halloween is je bezoek extra speciaal, dan gaat het namelijk rond 6 uur spoken. De gruwelijkste wezens komen uit alle hoeken van het park om jou de schrik van je leven te bezorgen.

Leukste pretparken in Europa

3. Disney Land Parijs – Frankrijk
Iedereen kent dit park wel en is er hoogstwaarschijnlijk al een keer geweest of staat te popelen om er heen te gaan. Naast mega leuke attracties kun je je ook laten betoveren door de shows. Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje hebben allemaal speciaal voor jou tijd gemaakt om rond te paraderen. Ook kun je shows bijwonen waar je bijvoorbeeld het verhaal van The Lion King ziet. Vergeet niet op de foto te gaan met je favoriete Disney figuur.

Leukste pretparken in Europa

4. Walt Disney Studios Park – Frankrijk
Dit is het broertje van Disney Land, maar dan net iets avontuurlijker. Beleef hier show, attracties en laat je favoriete films realiteit worden. Wij raden vooral het Toy Story en Rartatouille gedeelte aan. Dit zijn de stukken die het mooist aangekleed zijn. De giga spannende tower of terror is hier ook te bezoeken. Het is net alsof je met de lift uit het hotel neerstort. Dat geeft een enorme kick.

Leukste attractieparken in Europa

5. Le Puy du Fou – Frankrijk
History lovers opgelet! Een pretpark speciaal voor jou. In dit pretpark draait alles om de geschiedenis. Waan je voor een dag in de geschiedenis tijdens de toffe shows en attracties. Ga terug in de tijd naar onderandere de Oudheid, Middeleeuwen of de Renaissance. Dat maakt het gelijk ook extra uniek.
Leukste pretparken Europa

6. Tivoli Tuinen – Denemarken
Naast de vele attracties heeft dit park nog meer magische dingen. Het park staat namelijk vol met planten, bloemen en bomen. Ook treden er af en toe artiesten op en wordt de zaterdag altijd afgesloten met vuurwerk. Elke avond wordt het park met honderden kleine lampjes verlicht. Erg romantisch om met je lover te bezoeken.

leukste pretparken Europa

7. Europa Park – Duitsland
Ook Europa Park heeft veel geschiedenis te bezichtigen. In het park kun je de typische architectuur van Duitsland bekijken en je kunt er zelfs shoppen. Wil je even bijkomen van alle attracties kun je genieten van live muziek. Wij raden de Formule 1 achtbaan aan. Dat is een echte giller! Probeer ook de virtual-reality-achtbaan uit.

Leukste pretparken Europa

8. Phantasialand – Duitsland
De uitgebreide versie van de Efteling noemen mensen het ook wel. Het is een van de best gethematiseerde parken die er bestaan. De attracties zijn voor jong en oud. Ga je bijvoorbeeld in de Black Mamba (aanrader), dan loop je eerst door de jungle heen. Tof!
Leukste attractieparken Europa

We hopen je een beetje geïnspireerd te hebben om een dagje pretpark te bezoeken met vriendinnen.

Zijn al die achtbanen niks voor jou, maar ben je wel gek op kaas? Klik dan hier.

Bron: letsgodigital.org, zoover.nl, disneylandparis.com, rtlnieuws.nl, wereldvolmagie.nl | Beeld: disneylandparis, efteling, walibiholland, francecomfort, phantasialand, ikbenopreis

Must reads 👀