News

Citytrip: er komt een nachttrein tussen Amsterdam en Praag

In de avond de trein pakken vanuit Amsterdam en ’s ochtends al aankomen in de prachtige stad Praag. Vanaf april 2022 is het mogelijk met de internationale nachttrein in Nederland. It’s back!

Terug van weggeweest

Praag is ongeveer een 1 uur en 20 minuutjes vliegen vanaf Amsterdam. Maar dat is alleen het vliegen. Denk ook eens aan de reistijd naar Schiphol toe, het inchecken, langs de douane… Hoe chill zou het zijn als je met een nachttrein naar Praag kan rijden? Je kan gewoon blijven zitten. Hoeveel de tickets gaan kosten is nog niet bekend. Volgens het nieuwe Nederlandse bedrijf European Sleeper zullen de prijzen wel concurreren met die van de vliegtickets. Helaas zal het dus niet veel goedkoper worden.

Stops onderweg

Sinds 2016 rijden er in Nederland geen nachttreinen meer. Ja, alleen bij hoge uitzonderingen. Maar nu komt de nachttrein dus terug. Vanaf april 2022 gaat de trein drie keer per week op en neer rijden tussen Brussel en Praag. Amsterdam (our city) zal de eerste stop zijn onderweg.

Nog meer leuk nieuws: je kan onderweg gebruik maken van gratis koffie en wifi. Het is mogelijk om een ‘losse’ ticket te kopen (alleen voor een zitplaats), maar ook voor een eigen coupé. Uitje met je vrienden plannen?

De internationale treinen kunnen in 2030 maximaal 25.000 vluchten van en naar Schiphol vervangen. Dat blijkt uit een KiM-onderzoek. Wow!

via GIPHY

Voordelen

Het is eigenlijk ideaal, je zit niet op elkaar en je kan zelfs je eigen coupé reserveren. De verwachting is dan ook volgens Chris Engelsman, initiatiefnemer van European Sleeper, dat mensen met name in de eerste periode het vliegtuig willen vermijden en op zoek gaan naar bestemmingen op een kortere afstand.

Meer routes?

Misschien komen er nog meer nachttreinen zoals deze, want European Sleeper en RegioJet zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe internationale trajecten. Dat klinkt als een citytrip met je vriendinnen zodra het weer kan.

Lees ook:

Even wegzwijmelen: dit is waarom jij en je besties naar Sziget moeten
Goedkope reisbestemmingen binnen Europa? Hier moet je heen

Bron: Parool | Beeld: Pexels: Genine Alyssa Pedreno-Andrada
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved