Travel

Even wegzwijmelen: dit is waarom jij en je besties naar Sziget moeten

Als we straks weer naar een feestje of een festival mogen, kan Sziget niet op je lijstje ontbreken. Sziget is een festival dat zeven dagen wordt gehouden op het Óbuda-eiland in Hongarije. Sziget is dan ook Hongaars voor ‘eiland’. Het is een van de grootste muziekfestivals van Europa en dit is waarom je hier een keer heen moet zijn geweest.

Dit is waarom jij en je vriendinnen een keer naar Sziget moeten

♥Het festival duurt zeven dagen.

Je kunt dus op vakantie naar een festival. Hoe gaaf is dat? Pak je koffer in, vertrek naar Hongarije en beleef de week van je leven.

♥Er komen bekende artiesten.

Je zal misschien op het eerste moment denken: Hongarije? Komen daar wel bekende artiesten naartoe dan? Yes girls. In 2019 stonden Post Malone, Martin Garrix, Macklemore, Ed Sheeran en nog meer bekende artiesten op het podium in Sziget. Aaah! Fangirling.

♥Het festival valt binnen de vakantieperiode in Nederland.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de periode waarin het festival valt. Meestal wordt het in de tweede week van augustus gehouden. Zit je vast aan schoolvakanties? Dan komt deze datum dus mooi uit!

Sziget Festival

♥Er is genoeg te doen.

Los van de muziek die er te horen valt, is er nog mer te doen op het festival. Zo is er een cicus, theater, er is kunst, dans en er zijn straatartiesten.

♥Mensen leren kennen.

Er komen meer dan 100 nationaliteiten ieder jaar naar Sziget toe. Wil je dus een keer contact leggen met mensen uit andere landen? Dat kan echt easy op dit festival. Make some new friends!

Overtuigd? Hoe kom je op Sziget (als het weer mag en kan):

Je hebt de keuze of je met de bus, trein, auto of vliegtuig gaat. Als je met de bus gaat, dan zijn er tien verschillende opstapplaatsen in Nederland. Meer informatie vind je hier.

Ga je naar Sziget als het weer kan? Stuur ons even een foto op het festival!

Bekijk hieronder de aftermovie van 2019.

Lees ook:

Fingers crossed: voor deze festivals kun je al kaartjes kopen
Eline (20) ging los op een proeffestival: "Het voelde als een droom"

Bron: Szigetfestival.nl | Beeld: Pexels: Wendy Wei en Bence Szemerey
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved