Real life

Girls Issues: “Na de seks voel ik mij leeg en moet ik huilen”

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Hanna (18) klapt na de seks volledig dicht.

Hi Girlscene,

Ik heb een onwijs lieve vriend. Maar ik klap elke keer dicht nadat ik seks met hem heb gehad. Dan voel ik me heel leeg en moet ik huilen. Hebben jullie tips wat ik hier aan kan doen?

Liefs, Hanna

Huilen na seks

Hey lieve Hanna,

Wij gaan je geruststellen, je bent namelijk niet de enige die dit heeft! Dit gevoel heeft zelfs een naam: post-sex blues. Bijna de helft (46%) van alle vrouwen heeft hier weleens mee te maken gehad. Dat komt niet door jouw super lieve vriend, maar met alle hormonen die vrijkomen na een vrijpartij. Als je seks hebt gehad, dan komen er zo veel stoffen vrij in jouw lichaam, dat je lichaam niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Vooral als je een orgasme hebt gehad, kan je body het gevoel heel intens vinden. Na deze ‘explosie aan gelukstofjes’ is het niet gek dat jij je heel leeg voelt. Het is dus helemaal niet raar om je verdrietig te voelen na de seks. Het is een lichamelijk gevolg van een intense vrijpartij.

Maar er is een uitzondering. Heb jij nare seksuele ervaringen gehad met andere mensen? Dan kan dit ook een oorzaak zijn van het verdrietige gevoel. Zelfs als jij denkt dat je de vervelende ervaring helemaal hebt verwerkt, kan een vrijpartij de nare herinnering triggeren. Het kan zijn dat jouw lichaam nog steeds een klein trauma heeft aan het hebben van seks. Als dit voor jou het geval is, dan kan je het beste op zoek gaan naar hulp. Praat eens met een vertrouwenspersoon, die kan jou hiermee het beste helpen.

Als jij je niet kan vinden in de bovenstaande redenen, kan het lege gevoel nog een andere oorzaak hebben. Voel jij je helemaal op je gemak bij je vriend? Het verdrietige gevoel kan ontstaan doordat jij je onzeker voelt of je schaamt tijdens de seks. Dit heeft vaak helemaal niets te maken met jouw lieve vriend! Als dit de reden is dan kan je het beste in gesprek gaan met je lover. Waarover ben jij onzeker en wat kan hij anders doen zodat jij je 100% op je gemak voelt? Het is altijd goed om te blijven communiceren met je liefje over dit soort situaties. Seks moet leuk zijn voor jullie allebei en dat kan pas wanneer jullie elkaar helemaal vertrouwen.

Veel liefs,

Girlscene

De naam Hanna is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: Kan je zwanger raken door de pil heen?

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Bron: Glamour.nl, Metro.nlBeeld: Unsplash: Ivan Aleksic

Must reads 👀