Lifestyle

Girls Issues: 'Ik ben bang dat ik zwanger ben door de pil heen'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die bang is dat ze zwanger is...

Hoi Girlscene!

Ik zit echt even met een dingetje, ik heb 13 februari seks gehad zonder condoom en 16 februari weer. Nu ben ik heel bang dat ik zwanger ben. Ik slik wel de pil, maar ik heb ook gezien dat sommige vrouwen door de pil heen zwanger kunnen worden. Ook ben ik gewoon ongesteld geworden, maar wel minder dan normaal.

Heb je tips voor wat ik kan doen?

Groetjes,

Esmee
Girls Issues bang dat ik zwanger ben
Hi lieve Esmee,

Ojee, als je nog niet op een kindje zit te wachten is dat alles behalve een prettig gevoel. Ik zal je dan maar direct geruststellen. De kans dat jij zwanger bent door de pil heen is heel klein. Om precies te zijn is de kans kleiner dan 1% als je iedere dag netjes je pil slikt. Tijdens de eisprong is de kans aanwezig om zwanger te worden en dat is nou precies wat de pil dwarsboomt. Daarnaast maakt de pil het slijm in je baarmoeder taai, zodat de zaadcellen er niet doorheen kunnen. Wanneer het na drie weken tijd is voor je stopweek en je ongesteld wordt, ben je nog steeds beschermd tegen zwangerschap.

Dus, Esmee, geen reden voor paniek hoor. Als het je toch niet lekker zit en je je zorgen blijft maken, kun je het beste een zwangerschapstest kopen. Als je dit niet durft kun je dit misschien samen met een vriendin doen. Je kunt ook zwangerschapstesten bestellen. Dan komen ze in verpakking bij je deur of een afhaalpunt en is er niemand die ziet wat je hebt besteld.

Veel liefs,

Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved