Lifestyle

Tepelpiercing zetten: dit is alles wat je wil en moet weten over het zetten van een tepelpiercing

Een tepelpiercing zetten is voor veel meiden super spannend. Je zit zonder shirt om de piercing te laten zetten (#freethenipple) En dan hebben we het nog niet eens over de pijn… Alleen al bij het idéé dat er iets door je tepel heen wordt geprikt krijg jij al rillingen. Wil jij graag een tepelpiercing, maar twijfel je nog? Dan hebben wij hier alle info die jij nodig hebt!

Tepelpiercing zetten: need to know

Een tepelpiercing zetten is voor veel mensen een grote stap. Wil jij er een, maar twijfel je nog? We got you! Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet wat je moet en wil weten over het piercen van je nipple.

De kosten

Als eerste de tepelpiercing basics. Het kost ongeveer €50 om een tepelpiercing te laten zetten. Het kan bij de ene shop iets duurder zijn dan bij de ander. Als je ergens ziet dat ze een tepelpiercing zetten voor €20, moeten er wel alarmbellen afgaan. Voor twee piercings ben je dus ongeveer het dubbele kwijt. Wel krijg je vaak korting als je allebei je tepels laat piercen.

De pijn

De pijn is voor veel mensen de hoogste drempel. Heel veel meiden krijgen al pijn in hun tepel bij de gedachte dat er iets doorheen wordt geprikt… Wij gaan niet liegen tegen jullie, het doet zeker pijn. Maar elke piercing doet pijn! Het verschilt heel erg per persoon hoeveel pijn het zetten van een tepelpiercing doet. Er zijn ook meiden die een andere piercing, bijvoorbeeld een neuspiercing, veel meer pijn vonden doen. Als alleen de pijn je tegenhoudt, dan moet je het gewoon doen. Onthoud: pijn is tijdelijk, maar een piercing is voor altijd!

De nazorg

De nazorg van een tepelpiercing lijkt op de nazorg van andere piercings. Twee keer per dag moet je de piercing schoonmaken met zoutspray of een shotglas gevuld met water en zout. Doe dit niet vaker dan twee keer op een dag, want dan kan de huid rondom je tepel uitdrogen. Voor de rest gelden de ‘basisregels’ van een nieuwe piercing. Het duurt tussen ongeveer 3-6 maanden voordat een tepelpiercing is genezen. Natuurlijk verschilt ook dit per persoon.

View post on Instagram
 

Tepelpiercing zetten: de voor- en nadelen

Nadelen

– Het doet even pijn
– Als de piercing blijft haken achter bijvoorbeeld een handdoek dan doet dit heel veel pijn. (Als je voorzichtig doet, dan gebeurt dit niet vaak.)
– De eerste paar dagen zijn je tepels erg gevoelig (niet op de goede manier).
– Als de tepelpiercing wordt gezet dan zit je even zonder shirt en bh voor een vreemde. Deze persoon heeft waarschijnlijk al duizenden borsten en tepels gezien. Toch vinden sommige meiden dit misschien watongemakkelijk.

Voordelen

– Het is prachtig!
– Je voelt je zelfverzekerder over je borsten en tepels.
– Als je een ingetrokken tepel hebt dan kan een tepelpiercing ervoor zorgen dat je tepel meer naar buiten komt te staan. 
– Je tepel wordt gevoeliger door de piercing en het dit kan je seksleven een boost geven.
– Het is een piercing je niet gelijk ziet en niet iedereen hoeft te weten dat je hem hebt.

via GIPHY

Bron: tattoobob.nlBeeld: Bruno Press