Fashion

Need to know: alles wat je moet weten over de neuspiercing

Een piercing zetten moet natuurlijk goed gebeuren. Daarom is een goede piercer belangrijk, ook bij het zetten van je neuspiercing. Twijfel je of je er eentje moet zetten? Lees snel verder, want dit is alles wat je moet weten over de neuspiercing.

Soorten neuspiercings

1. Nosescrew 

Dit is een staafje met een haakje met aan het andere uiteinde een diamantje of iets naar eigen keuze. Ze zijn vaak wat moeilijker in te krijgen, maar als ze dan eenmaal zitten, vallen ze niet af.

2. Nosebone 

Dit is ook een staafje alleen dan met een balletje aan het uiteinde. En aan het andere uiteinde een sieraad. Deze druk je gewoon door je piercing heen. Deze piercing kan pijn doen. 

3. Nosestud

Deze piercing is heel makkelijk in te krijgen. Aan het uiteinde zit een draai. Dus je hoeft hem niet vast te maken. Er zijn allerlei studs te verkrijgen, zoals een: diamantje of een bloemetje. 

4. Open neusringetje 

Dit is een ringetje om je neusvleugel heen. Als je hem hebt, is het even wennen met indoen, maar hij blijft wel makkelijk zitten.

5. Septum

Een septumpiercing is een piercing door het neustussenschot. Het is mogelijk om het door het kraakbeen te piercen maar dit wordt niet vaak gedaan. Over het algmeen doet deze piercing minder pijn. 

Een neuspiercing: doet het pijn?

Een piercing doet sowieso pijn, daar is geen twijfel over mogelijk. Alleen verschilt de pijn bij sommige mensen. Bij de één kan de pijn niet te verdragen zijn, hoewel het bij de ander allemaal hartstikke meevalt. Het is ook mogelijk dat je gaat tranen bij het piercen. Dat komt doordat je neusvleugel dichtbij je traanbuis zit. Gelukkig komt dit niet door de pijn. 

Genezen

De genezing duurt minstens drie tot vier maanden lang. Let op dat het aan kan voelen alsof de piercing al goed is genezen, maar dit is in werkelijkheid nog lang niet zo. Wissel de piercing dus nog niet. Is het genezen en durf je het niet zelf te wisselen? Ga dan langs een piercer. Die doet het met liefde voor je. En voor alle piercings geldt: blijf er vanaf en maak de piercing en jouw huid goed schoon. De septum is genezen binnen vier tot zes weken.

Schoonmaken

De piercing schoonmaken kan met een zout badje. Neem een heel klein beetje zout zonder sodium in een kopje met niet al te heet water. Doop je neus in het kopje en je neus wordt gereinigd en ontsmet. Kijk uit dat je niet te veel zout gebruikt, want dit kan zorgen voor uitdroging. Ook weer niet te weinig zout, anders werkt het niet. Doe dit ongeveer één keer per dag.

Piercer uitzoeken

Weet jij nog niet waar je jouw neus gaat laten piercen? Het is goed om dan eens rond te vragen of neus eens rond op het internet. Ga reviews af of vraag vriendinnen. De website van de piercer moet in ieder geval gecertificeerd zijn. Let er ook op dat de neuspiercing altijd wordt gezet met een naald en niet met een pistool. Dit is verboden. Een pistool kan het kraakbeen in je neus beschadigen of versplinteren.

Ben je overtuigd en ga je een neuspiercing zetten? Tip: eet en drink goed voordat je je laat piercen! Weet jij nog niet welke piercing je wilt? Doe hier de quiz. 

Bron: Mens-en-gezondheid.infonu.nl, Beeld: UnSplash