Food

Lunch break! Met dit recept maak je heerlijke appeltaart-tosti's 

'Wat zal ik vandaag weer eens eten?' Deze vraag achtervolgt je bijna in je slaap. Want, drie keer op een dag maaltijd inspiratie vinden is knap lastig, rightNo more boring lunches. Dit appeltaart-tosti recept is namelijk to die for. Dat klinkt dramatisch, we know. Maar je moet dit recept écht eventjes proeven!

Lunch break! Met dit recept maak je heerlijke appeltaart-tosti's 

Ingrediënten: 

- 2 eieren
- 120 milliliter volle melk
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepels vanille-extract
- Kaneel
- 2 sneetjes (wit) brood
- Boter
- 1 appel, geschild en fijngesneden
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepel water
- Slagroom 

recept appeltaart-tosti

Zo maak je een appeltaart-tosti:

Pak een grote kom en doe hierin de melk, eieren, het vanille-extract, de kristalsuiker en een snufje kaneel. Klop alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Let those muscles work. 

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en verhit de boter. Zodra de boter goed gesmolten is mag je de bruine suiker, 1 eetlepel kaneel en het water erbij doen. Next step: voeg de stukjes appel toe en blijf goed doorroeren tot dat de appels gaar zijn. Het is niet de bedoeling dat je het mengsel helemaal inkookt, worden de appels te droog? Voeg dan wat extra water toe. 

Alright. Verdeel het appelmengsel over een boterham en leg de andere er bovenop. Doop het brood daarna voorzichtig in de kom met het eimengsel. 

Verhit een schone pan en smelt er wat boter in. Dan is het nu tijd om de tosti's te bakken. Yay. Zorg ervoor dat je het brood aan beide kanten lekker goudbruin bakt. Is je tosti klaar? Doe er dan een dot slagroom op. Yumm! Ging het ietsjes te snel voor je en wil je liever zien hoe je een appeltaart-tosti maakt? Kijk dan eventjes hier

Natuurlijk kan je nog veel meer lekkere snacks met appels maken. Wat dacht je van appeltaart-nachos? Dit heerlijke recept vind je hier

Bron: FavorFlav | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved