Food

Slechte nachtrust? Kaas is hét wondermiddel waardoor je voortaan slaapt als een roosje 

Cheese lovers opgelet: wij snappen als geen ander dat je het liefst over elke snack een dikke laag kaas strooit. Want, cheese is heer-lijk. Alleen, wist je dat kaas eigenlijk super goed voor je is? Eerder werd namelijk bekend dat kaas werkt tegen het aftakelen van je geheugen, concentratie en aandacht. Nu blijkt het ook nog eens hét nieuwe slaapmiddel te zijn. Lees je mee? 

Slechte nachtrust? Kaas is hét wondermiddel

Het British Cheese Board heeft onderzoek gedaan naar slapenloosheid in combinatie met kaas eten. Yumm. Je zou het niet verwachten, maar een aantal jaar geleden stond kaas in een super slecht daglicht. Je zou er maag- en darmklachten, nachtmerries en slapeloosheid van krijgen. Wow! Gelukkig is hier helemaal niks van waar. Want, kaas blijkt namelijk juist het tegenovergestelde effect te hebben. Daar zal cheese lover nummer één de mevrouw van 'ik ben een klant, ik wil ook kaas' vast blij mee zijn. 

Zo werkt het

Alleen, hoe zorgt kaas er dan voor dat je lekkerder slaapt? We will explain. Dit heeft namelijk alles te maken met het stofje tryptofaan wat in kaas zit. Nu wil je vast nog weten wat tryptofaan dan precies is. Nou, dit stofje zorgt ervoor dat je serotonine sneller aangemaakt wordt. En serotonine, dat is je gelukshormoon. Alright, je gelukshormoon heb je nodig om je slaaphormoon melatonine aan te maken. Volg je het nog? Kaas eten voor het slapen gaan zet dus eigenlijk je hele slaapproces alvast in werking. Sounds nice, right? Naast dat er dus tryptofaan in kaas zit, bevat het ook veel calcium. Dit stofje werkt weer amazing tegen stress en ook dat zorgt er dus voor dat je voortaan slaapt als een roosje. 

kaas eten nachtrust

Als jij niets liever eet dan kaas, kaas en nog eens kaas en je nóóit genoeg kaas op je pizza kunt hebben, dan moet jij deze pizza proeven.

Bron: FavorFlav | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved