News

Deze pizza met 254(!) soorten kaas moet iedere kaas-liefhebber ooit proeven

Gek op pizza? Check. Gek op kaas? Check. Let dan even héél goed op. Als jij niets liever eet dan kaas, kaas en nog eens kaas, en jij nóóit genoeg kaas op je pizza kunt hebben, dan moet jij deze pizza ooit proeven. Er bestaat nu namelijk een pizza met maar liefst 254(!) soorten kaas. En daar wil jij, als ware ‘kaasgek’, toch over mee kunnen praten? 

Ja, je leest het goed. En nee, we hebben geen typfout gemaakt. We hebben het hier echt over een pizza met 254 soorten kaas. Dus als jij dacht dat de quattro formaggi al de ultieme kaaspizza is, dan heb je het mis. Maar dit is ‘m wel, absoluut!

Guinness record: pizza met 254 soorten kaas

De bijzondere pizza is gemaakt door een franse chef genaamd Benoit Bruel. En daarmee heeft de chef een record te pakken, want de pizza met 254 soorten kaas breekt het record voor de meeste soorten kazen op een pizza ooit. De maker vond het belangrijk dat dit record verbroken werd in Frankrijk, omdat Frankrijk hét land van de kazen is.

In de onderstaande video is te zien hoe de pizza wordt gemaakt en hoe het eindresultaat eruitziet. Wij zijn stiekem wel heel benieuwd naar hoe dit pareltje smaakt. Wat jij? 😉

Bron: Guinness World RecordsBeeld: iStock

Must reads 👀