Food

Dit is dus waarom sommige mensen geen kaas lusten (en hier niks aan kunnen doen)

Kaasliefhebbers kunnen het zich haast niet voorstellen: er zijn daadwerkelijk mensen die geen kaas lusten. Ongelofelijk, toch? Nou, nee... Terwijl kaas iets is waarvan veel mensen denken dat je het wel moét lusten, is dat voor sommige mensen gewoon niet mogelijk. Mensen die niet van kaas houden kunnen daar namelijk helemaal niks aandoen! In dit artikel lees je waarom sommige mensen dus echt geen kaas lusten.

Waarom mensen niet van kaas houden

Pizza met kaas, tosti met kaas, kaasfondue, broodje met kaas: sommige mensen eten het liefst alles met kaas. Maar dit geldt niet voor iedereen zo, want andere mensen walgen er juist van. Alleen de geur al, bah! Wetenschappelijk bewijs toont aan dat mensen die geen kaas lusten zich niet aanstellen, maar dat ze er echt niks aan kunnen doen. Of je wel of niet van kaas houdt is namelijk genetisch bepaald!

'Het zijn de genen!'

Wetenschappers van de website 23andme.com hebben onderzoek gedaan naar waarom sommige mensen zo’n hekel hebben aan kaas en blijkbaar ligt dit dus aan je genen. Hetzelfde soort DNA zorgt ervoor dat sommige zweetgeuren anders ruiken en dat koriander naar zeep smaakt. Als je dus weer iemand tegenkomt die jouw liefde voor kaas niet deelt, wees dan niet te hard voor diegene. Het zijn de genen!

kaas etenBron: 23andme.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved