Food

Kaas-lovers opgelet! Deze snacks bevatten heel veel kaas

Hoppa! Strooi daar nog maar wat kaas overheen en hier kan ook nog wel een extra plakje op. Herkenbaar? Als echte cheese lovers kunnen wij geen genoeg krijgen van kaas. Girlscene heeft daarom de allerlekkerste kaas recepten voor jou, zodat je jouw cravings kan stillen. Yum!

Recept 1: Kaas balletjes
Een luchtige snack met een overvloed aan mozzarella en Parmezaanse kaas.

Dit is wat je nodig hebt:
- 180 ml water
- 70 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
- snufje zout
- snufje zwarte peper
- 120 gr bloem
- 4 eieren
- 1 bol mozzarella 
- 1 takje peterselie (gehakt)
- 75 gr parmezaanse kaas (geraspt)

Dit is hoe je het maakt:
⇾ Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 220°C.
⇾ Bekleed de bakplaat met bakpapier.
⇾ Doe het water, de boter, het zout en de zwarte peper in een pan en breng dit aan de kook.
⇾ Voeg de bloem toe en roer tot een deeg. Kook nog twee minuten om het deeg uit te drogen.
⇾ Vervolgens doe je het deeg in een kom en laat het even afkoelen.
⇾ Voeg de eieren, één voor één, toe en roer tot ze goed gemengd zijn.
⇾ Snijd de mozzarella in kleine blokjes en mix de peterselie deze goed door elkaar en voeg dit aan het deeg toe. Mix dit nogmaals goed.
⇾ Rol bolletjes uit het deeg en leg dit op het bakpapier. Houd een afstand van 2 cm per bolletje.
⇾ Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen.
⇾ Bak tien minuten en nog eens twintig minuten op 190°C.
⇾ Laat kort afkoelen en geniet!

Ben je vooral gek op Parmezaanse kaas? Dan moet je deze recepten ook eens proberen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bee | Rasa Malaysia (@rasamalaysia) on

Recept 2: Kaas brood kommetje
Deze cheesy mess is simpel om te maken en lekker om te delen.

Dit is wat je nodig hebt:
- 1 rond brood 
- 1 el olijfolie
- 1 camembert 45+ (250 gr)
- 2 el basterdsuiker
- 2 tl rozemarijn (gehakt, vers)

Dit is hoe je het maakt:
⇾ Verwarm de oven voor op 220°C, maar haal de bakplaat eruit.
⇾ Snijd de bovenkant van het brood eraf en leg dit aan de kant.
⇾ Leg de camembert op de bovenkant van het brood en snijd dezelfde grootte uit het brood.
⇾ Haal dit stuk brood uit het midden en snijd dit in kleien reepjes.
⇾ Leg het op de bakplaat. Druppel de olijfolie over de reepjes.
⇾ Snijd de bovenkant van de camembert af en leg deze in het ronde gat.
⇾ Strooi hier de basterdsuiker en de rozemarijn overheen.
⇾ Leg het geheel ook op de bakplaat en zet voor een kwartier in de oven.
⇾ Laat even afkoelen en gebruik de broodreepjes om in de gesmolten kaas te dippen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by April Hernandez (@aprilsfoods) on

Recept 3: Kaasvlinders met spek
De perfecte snack om van jouw cheese carvings af te komen.

Dit is wat je nodig hebt:
- 1 pak bladerdeeg 
- 10 plakjes ontbijtspek
- 1 ui
- 200 gr kaas (geraspt)
- snufje peper

Dit is hoe je het maakt:
⇾ Bak het ontbijtspek zonder boter in een pan en leg aan de kant op keukenpapier.
⇾ Wanneer dit goed droog is, verkruimel je dit.
⇾ Doe de verkruimelde spekjes, bieslook en  peper in een kom en meng dit goed.
⇾ Rol het bladerdeeg uit en verdeel de inhoud van de kom hierover.
⇾ Strooi vervolgens kaas over het geheel.
⇾ Rol het deeg voor de helft op naar het midden, zorg wel dat je dit aan de kort kant doet. Doe dit nu met de andere kant.
⇾ Rol het deeg in plasticfolie en leg het voor drie kwartier in de koelkast.
⇾ Verwarm nu de oven voor op 200°C, maar haal de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
⇾ Snijd het gekoelde deeg in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze op de bakplaat.
⇾ Zet dit voor twintig minuten in de oven en laat even afkoelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by De Kokende Zussen (@dekokendezussen) on

Recept 4: Peperoni kaas toast
Een tosti met een peperoni pizza bite.

Dit is wat je nodig hebt:
- 4 el ongezouten boter
- 4 plakken casino witbrood
- 4 plakken belegen kaas
- 18 plakjes peperoni 
- snufje Italiaanse kruiden
- snufje knoflookpoeder
- zout

Dit is hoe je het maakt:
⇾ Smelt 1 el boter in een pan.
⇾ Leg twee plakken brood in de pan en bekleed met een plak kaas.
⇾ Verdeel de peperoni gelijk over de twee boterhammen en leg hier weer een plak kaas overheen.
⇾ Leg nu de twee overige boterhammen op de bovenkant.
⇾ Bak de broodjes 3 minuten per kant, totdat de kaas gesmolten is.
⇾ Doe nu de overige 3 el boter in een kleine kom en doe deze in de magnetron totdat de boter gesmolten is.
⇾ Roer de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zout erdoor. 
⇾ Smeer dit mengsel op beide kanten van de gegrilde broodjes.
⇾ Bak ze vervolgens aan beide kanten voor een halve minuut.
⇾ Serveer meteen :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Foodyheist🍔 (@foodyheist) on

Kaas scones
Een hartige variant op de Engelse traditie.

Dit is wat je nodig hebt:
- 250 ml slagroom
- 1 ei
- 250 gr bloem
- 1 el kristalsuiker
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 90 gr roomboter
- 300 gr cheddar (in stukjes)
- 2 uien (versnippert)

Dit is hoe je het maakt:
⇾ Verwarm de oven voor op 200°C en leg bakpapier op de bakplaat.
⇾ Doe 200 ml slagroom en het ei in een kom en klop dit goed.
⇾ Pak nu een grote kom en doe hier de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in. Meng dit door elkaar. 
⇾ Kneed de boter door het bloemmengsel tot een kruimelig deeg.
⇾ Doe 225 gr cheddar en de uien bij het mengsel,
⇾ Roer met een vork het slagroommengsel erdoor tot het goed gemengd is.
⇾ Leg het deeg over op een, met bloem bekleed, aanrecht.
⇾ Rol het in een cirkel van en maak hier zes rond scones uit.
⇾ Leg de scones op de bakplaat.
⇾ Bestrijk de bovenkant met de resterende 50 ml slagroom en strooi de resterende  cheddar hierover.
⇾ Bak voor 20 minuten in de oven en draai het blad halverwege.
⇾ Laat even afkoelen en klaar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCINA GLUTEN FREE OK (@cocinaglutenfree.ok) on

Wist je dat er een wijn- en kaas marathon bestaat? Als kaas-lover is dit écht wat voor jou. Lees er hier alles over.

Bron: iamcookingwithlove.nl, lilluna.com, delish.com | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved