Food

Dit zijn de lekkerste recepten met Parmezaanse kaas

Ben jij een echte kaasliefhebber en gooi jij op ieder gerecht een berg kaas? Dan ligt Parmezaanse kaas vast en zeker standaard in je koelkast. Het maakt (voor kaasliefhebbers) ieder gerecht net even specialer en lekkerder. Daarom delen we de lekkerste recepten met deze heerlijke kaassoort met je, want die kan je vast en zeker wel gebruiken in je leven. 

Recept 1: Parmezaanse kaas koekjes
Wil je in de middag lekker snacken met kaas? Ga dan eens voor deze lekkere Parmezaanse kaas koekjes. Het is makkelijk om te maken en de koekjes zorgen er ook voor dat je gerechten er culinair uitzien. 

Dit heb je nodig:
♥ 40 gram Parmezaanse kaas
♥ Eventueel wat blaadjes verse basilicum

Dit moet je doen:
♥ Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en leg op de bakplaat een vel bakpapier
♥ Doe de kaas in een bak, snijdt eventueel de basilicumblaadjes fijn en mix dit samen in een kom
♥ Pak er een lepel bij en leg steeds kleine beetjes kaas op de bakplaat. Zorg ervoor dat er wel genoeg ruimte tussen de hoopjes zit
♥ Bak de kaas koekjes voor acht minuten in de oven, zodat ze mooi goudbruin en knapperig zijn 

Recept 2: Wafels met Parmezaanse kaas en salsa
Zoete wafels zijn lekker, maar wat dacht je van lunchen met hartige wafels? Ga de volgende keer voor wafels met Parmezaanse kaas en salsa. Yum!

Dit heb je nodig:
♥ Natuurlijk een wafelijzer
♥ 100 gram Parmezaanse kaas
♥ 100 gram ongezouten roomboter
♥ 1/2 theelepel zout
♥ 1 ei
♥ 4 eetlepels halfvolle melk
♥ 250 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 1 eetlepel olie
♥ 380 gram tomaten
♥ 15 gram verse basilicum
♥ 1 eetlepel wijnazijn

wafels kaas recepten
Dit moet je doen:
♥ Als je een blok kaas hebt, dan moet je die eerst met een rasp raspen. Vervolgens mix je de boter en het zout met elkaar en voeg je de het ei en de melk hieraan toe. Roer voorzichtig het bakmeel er doorheen en voeg de geraspte kaas toe aan de mix. Maak van het deeg allemaal balletjes
♥ Pak je wafelijzer erbij en vet hem in met de olie. Laat het ijzer even heet worden en stop een balletje deeg tussen het wafelijzer. Bak alle balletjes steeds voor 2 minuten en vergeet het wafelijzer niet in te vetten met olie iedere keer
♥ Dan is het tijd voor de tomantensalsa. Snijdt de tomaten in hele kleine stukjes en de basilicum in reepjes. Voeg hier wat wijnazijn aan toe en eventueel wat peper en zout voor de smaak. Garneer je wafels met de tomatensalsa en eten maar! 

Recept 3: Kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella
Nodig je vriendinnen aan (als ze tenminste ook kaasliefhebbers zijn) en maak voor hun een kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella. Lekker dippen in de kaas terwijl jullie gezellig bijkletsen. 

Dit heb je nodig:
♥ olijfolie
♥ 300 ml witte wijn (18+!) of bouillon 
♥ knoflook
♥ Sjalotjes
♥ 300 gram jongbelegen kaas
♥ 150 gram Parmezaanse kaas
♥ 150 gram mozzarella
♥ 2 eetlepels maizena
♥ Italiaanse kruiden
♥ Dingen om te dippen (brood, komkommer, tomaat en champignons)

recepten kaas kaasfondue
Dit moet je doen:
♥ Is je kaas nog niet geraspt? Begin daar dan eerst mee, want dat is een heel karwei
♥ Vervolgens breng je (als je 18+ bent) de witte wijn met twee gesneden sjalotjes en een teentje knoflook aan de kook. Ben je niet 18+? Kies dan voor 300 ml bouillon
♥ Als het aan de kook is voeg je de geraspte kaas al roerend toe en zorg ervoor dat het smelt
♥ Meng de maizena met wat water. Hiermee bind je het kaasmengsel. Als laatste voeg je de Italiaanse kruiden toe aan het kaasmengsel
♥ Snijdt alle dingen die je op tafel gaat zetten om te dippen en enjoy!

Beeld: iStock