Food

Deze truffelfriet met Parmezaanse kaas is de ultieme weekendsnack

Life can be easy: wanneer je twee goddelijke dingen samen combineert komt er ook iets hemels uit. Mix truffel met friet, en we zweren het: je wilt nooit meer iets anders. Volg ons recept om in de food hemel (of coma) te belanden. 

Truffelfriet
Geef je frietjes een upgrade. Voeg truffel en Parmezaan toe en je krijgt een combinatie die je niet kan weerstaan. Hieronder vertellen we hoe je dit goddelijke gerecht maakt. 

De benodigdheden
- 350 gram Franse frietjes
- 1 volle theelepel truffelzout of truffelolie
- Parmezaanse kaas
- Fijngehakte peterselie

Gebruik producten waar echte truffel in zit verwerkt, in plaats van alleen aroma. Hierdoor is het voller van smaak en heb je er minder van nodig. Het kost misschien wat, maar het is het helemaal waard. 

Dit moet je doen
Stap 1: Bak de friet volgens de verpakking. Je kan verschillende soorten friet gebruiken zoals ovenfriet of frituurfriet. 

Stap 2: Besprenkel de friet voordat je het gaat bakken met truffelolie. Wanneer je truffelzout gebruikt kan je de gebakken frietjes bestrooien met het zout zodra ze uit de oven of frituur komen. 

Stap 3: Doe de truffelfriet in een bak en laat het iets afkoelen. Breng het daarna op smaak met Parmezaan en fijngehakte peterselie. Yum! 

Truffelfriet

Lees hier hoe je zelf churros uit de oven maakt. 


Bron: | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook