Food

Dankzij dit makkelijke recept maak jij zelf churros uit de oven

2

Food is onze middle name op de redactie. We moeten ons daarom ook regelmatig inhouden om niet in één keer de chocoladevoorraad op kantoor op te eten... oeps! Eén van onze favoriete snacks zijn Spaanse churros, helaas niet zo #fitgirl omdat ze uit de frituur komen. Gelukkig hebben wij een gezond recept gevonden. Zó maak jij thuis super snel churros uit de oven!

Dit recept is super snel én makkelijk! Zelfs de grootste kookklunsen kunnen dit recept niet laten mislukken. ;-) Lekker als tussendoortje, als hapje tijdens een hightea of bij een grote kop thee. 

RECEPT: DIT HEB JE NODIG VOOR CHURROS UIT DE OVEN
☆ Water → 150 mililiter
​☆ Kaneel → 1 eetlepel
​☆ Bloem → 125 gram
☆ Suiker → 25 gram
☆ Boter → 50 gram
​☆ Kaneelsuiker
​☆ Eieren → 2

​☆ spuitzak + mond
☆ bakpapier
☆ pannetje
☆ spatel
☆ oven

AAN DE SLAG: CHURROS UIT DE OVEN
① Zet de pan met het water op een laag vuur. Voeg de suiker toe en laat deze even intrekken.

② Wanneer de suiker opgenomen is in het water is het tijd om de boter toe te voegen. Laat de boter compleet smelten totdat er geen klontjes meer in het water zitten.③ Voeg nu de bloem toe in het pannetje en meng met een spatel totdat het één deegmassa is geworden.④ Haal het pannetje van het vuur en voeg één van de eieren toe. Roer het ei met de spatel goed door het deeg totdat hij compleet is opgenomen. Doe nu hetzelfde bij het andere ei.⑤ Voeg tot slot de kaneel toe en roer goed door het deeg. Je deeg krijgt nu een bruine kleur en is klaar voor de oven.⑥ Pak nu je spuitzak en spuitmond en doe het deeg in de zak. Kies voor een spuitmondje met karteltjes zodat het met het spuiten op echte churros lijkt. Bedek je plaat met bakpapier en spuit de churros in stroken op het bakpapier. ⑦ Na 20 minuten op 200 graden zijn je churros klaar. Strooi er nog wat kaneelsuiker over en je churros zijn ready to eat! 

 

Lees ook:

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden LolaQ

    Je kan ze ook gewoon in de frietpan doen, gaat veel sneller dan in de oven. Wel super lekker misschien ga ik ze ook wel een keer zelf maken.

  • 2 jaar geleden Ilsehhhhhh

    Ziet er lekker uit! Ga ik zeker proberen, de laatste x dat ik dit at was 2 jaar geleden... Oeps!

    XxX Ilse

  1. 1