Food

Cheers! Bij dit gin-tonic cake recept eet je je vingers op 

Voel jij je ook zo fancy als je een slokje neemt uit een groot gin-tonic glas? Deze cocktail is niet alleen lekker om te drinken, je kan dit luxe drankje nu ook eten. Ja echt waar. In cakevorm. Dat is toch té leuk? Hoe je deze delicious cake zelf in elkaar flanst leggen wij je graag uit. 

Cheers! Bij dit gin-tonic cake recept eet je je vingers op 

Ingrediënten:

- 3 eieren
-175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel baking soda
- 1 snufje zout
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram roomboter
- 250 gram Turkse yoghurt
- 8 citroenen: 1 voor de cake, 5 uitgeperst, 2 schoongeboend en in dunne plakjes
- 125 gram basterdsuiker
- 6 eetlepels tonic
- 2 eetlepels gin 

recept gin-tonic cake

Zo maak je gin-tonic cake:

Allereerst mag je de oven gaan voorverwarmen tot 170 graden. Daarna is het tijd om de cake te maken. Yay. Dit doe je door te beginnen met het splitsen van de eieren. Klop hierna eerst de eiwitten op en zet die daarna eventjes weg. Vervolgens ga je de citroenen raspen en daarna uitpersen. Hierna mag je de baking soda, bakmeel en zout door elkaar mixen.

Next step: klop de eidooiers schuimig met suiker, vanillesuiker en roomboter. Yummy. Hierna mag je de yoghurt, de rest van het citroensap en citroenrasp erdoorheen roeren. Ready? Dan mag nu ook het bakmeel-mengsel erdoor. Pak vervolgens de opgeklopte eiwitten die je apart had gezet erbij en schep die voorzichtig door het beslag heen. De cake is nu ready om voor 40 minuutjes de oven in te gaan.  

Nu de cake in de ovenstaat kan je alvast met de frosting aan de slag. Dit doe je door het citroensap te verwarmen in een steelpannetje, samen met het suiker en de tonic. Als de suiker helemaal is opgelost, mag je het vuur lager draaien. Leg de plakjes citroen in het pannetje en laat ze een paar minuutjes meekoken. Zodra de siroop dikker wordt, mag je het pannetje van het vuur afhalen en laten afkoelen. Is de siroop helemaal afgekoeld? Doe dan de gin erbij en roer het mengsel goed door elkaar. 

Laat de cake afkoelen en giet daarna een beetje van de gin-siroop over de cake heen. Yumm. Ook de plakjes citroen mag je op de cake leggen als echte finishing touch. Looks nice, right? Als je de heerlijke gin-tonic cake gaat serveren kan je de rest van de siroop eroverheen gieten. Enjoy

Maak ook eens dit pornstar martini recept. Hiermee maak je niet alleen jezelf blij, maar ook al je vrienden. Want who doesn't love a pornstar martini? Met deze taart heb je dus the best of both worlds. 

Bron: FavorFlav | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved