Lifestyle

Yummy! Dit wijnkoekjes recept wil je toch proberen

Wijnen, wijnen, wijnen. Martien Meiland likt zijn vingers af bij het lezen van dit heerlijke recept. Dit zijn namelijk niet zomaar koekjes. No way. Dit is een recept voor heerlijke Italiaanse wijnkoekjes. Die wil je gewoon proeven. 

Yummy! Dit wijnkoekjes recept wil je toch proberen

Ingrediënten 

– 1 glas extra vierge olijfolie
– 1 glas witte wijn
– 1 glas suiker
– bloem (genoeg voor een smeuïg koekjesdeeg)
– suiker om te decoreren

Zo maak je de wijnkoekjes

Als eerst mag je de oven voorverwarmen tot 190 graden. Daarna mogen alle ingrediënten behalve de bloem bij elkaar in een kom. Mix de ingrediënten goed door elkaar. Vervolgens mag je beetje bij beetje de bloem erbij gaan doen. Hoe veel je nodig hebt? Nou, net zoveel tot dat je een smooth koekjesdeeg krijgt. 

Alright. Nu is het tijd om de koekjes te gaan maken. Yay. Je kunt de wijnkoekjes uitsnijden met je favourite vormpjes, of traditioneel Italiaans maken. Bella! Hoe ze er dan uit moeten zien? Nou, als kleine donuts. Yumm. Deze mini donuts mogen dan ongeveer 7 a 8 cm groot worden. Heb je de donuts a.k.a. koekjes gemaakt, bestrooi ze dan lekker met witte suiker. Hierna mag je de wijnkoekjes op een bakplaat leggen en 15-20 minuten afbakken. 

Deze koekjes zijn het lekkerst met een glas – je raad het vast. Een glas wijn. Ze heten natuurlijk niet voor niks wijnkoekjes. Ze zijn perfect voor aan het eind van de lunch of na het avondeten. Yummy! 

Is dit recept niet helemaal jouw ding? Don’t worry. We hebben namelijk nog veel meer lekkere koek recepten. Misschien is onze guilty pleasure snack de roze koek meer iets voor jou? Hoe lekker zijn deze mooie cakejes. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Mooi. Probeer dan eens dit roze koeken recept uit. Dan heb je binnen no-time je eigen delicious koeken op tafel. 

Bron: FavorFlavBeeld: iStock