Food

Roze koeken recept - zo maak deze pretty cakejes gemakkelijk thuis 

Yummy! Onze guilty pleasure snack is een roze koek. Hoe lekker zijn deze mooie cakejes. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Mooi. Probeer dan eens dit roze koeken recept uit. Dan heb je binnen no-time je eigen delicious koeken op tafel. 

Roze koeken recept - zo maak deze pretty cakejes gemakkelijk thuis 

Als wij aan roze koeken denken, dan loopt niet alleen het water in de mond. Yummy! Maar we krijgen ook flashbacks naar Gemma Glitter. Want, deze roze meid was niet vies van een heerlijke koek. That's where our love voor deze pretty koeken begon. Nu dachten wij, misschien vinden jullie het wel leuk om deze koeken zelf eens in elkaar te flansen. Is dat moeilijk? Nee hoor. Want, dit is namelijk een  super easy roze koeken recept. 

roze koeken

Ingrediënten voor roze koeken recept

Voor de cakejes

- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/4 theelepel zout
- 110 gram bloem
- 20 gram maïzena
- 1/4 theelepel bakpoeder

Voor het glazuur
- 100 gram (diepvries)frambozen
- 200 gram poedersuiker

Verder nodig
- boter, om in te vetten

Bereidingswijze roze koeken recept

First things first: verwarm de oven voor tot 180 graden. Daarna kun je beginnen met het roze koeken recept. Yay. Vet de cupcakevormpjes in met boter. Dit is belangrijk, want met een likje boter blijven de koeken niet plakken. That's what you want. 

Alright. Stop alle ingrediënten voor de cakejes bij elkaar in een kom en maak er een smooth beslag van. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes. Dit kan je doen met een lepel, maar de chillste manier is met een spuitzak. 

Nu de cakevormpjes gevuld zijn mogen ze de oven in. Side note: als je niet wil dat de cakejes bol worden, leg er dan een bakplaat op. Op deze manier blijven je koeken lekker plat. Bak ze voor 10 minuutjes af en haal de bakplaat er daarna vanaf. Nu mogen ze nog 6-11 minuten in de oven verder bakken. Als je de koeken uit de oven haalt, zijn ze erg licht. Don't worry. Dit is namelijk helemaal normaal. Haal de roze koeken uit de vormpjes en laat ze 10 minuten op de kop afkoelen. 

Het zou geen roze koeken recept zijn als we geen glazuur zouden maken, right? It is time. Yay. Pureer de frambozen met een vork. Druk de framozen daarna door een zeefje. Dit doe je zodat ze pitjes niet in het glazuur komen. Weeg 50 gram gepureerde frambozen af en stop ze in een steelpannetje. Voeg de poedersuiker toe en meng deze twee tot een pinky pretty glazuur. Doop de koeken in het glazuur en laat ze hard worden. Yummy! Gemma Glitter zou er jaloers op zijn. Enjoy de zelfgemaakte koeken. 

Is dit roze koeken recept niet helemaal jouw ding? Dan hebben wij gelukkig nog een hele hoop andere leuke recepten voor je. Want, wat dacht je van heerlijke macarons? Yummy. Die Franse koekjes zijn gewoon écht hemels, right? Met dit lekkere recept kun je zelf super easy macarons maken. Sounds amazing - al zeggen wij het zelf. 

Bron: FavorFlav | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved