Food

Dit is hoe je de populaire Franse frietjes van de McDonald's thuis maakt

Ook zoveel zin in de McDonald's? Wij in ieder geval wel! Vooral van de populaire Franse frietjes kunnen wij geen genoeg krijgen. We dromen al jaren over het recept voor de Franse frietjes en hebben deze eindelijk kunnen vinden. Als je deze stappen volgt kun jij de perfecte McDonald's fries serveren aan je vriendinnen. Ook leuk om samen te maken!

Dit is hoe je de populaire Franse frietjes van de McDonald's thuis maakt

Dit heb je nodig
750 gram aardappelen
1000 milliliter water
Een halve eetlepel baking soda
1 eetlepel zout
2 en halve eetlepel suiker
Zeezout naar smaak

Aan de slag
Pak je aardappelen erbij en snijd ze in de lengte in dunne reepjes van ongeveer 2 centimeter dik. Leg het resultaat in een kom met water en week ze 30 minuten. Was ze vervolgens een aantal keer tot het water helder is. Pak een grote pan en doe hier 1000 milliliter water, baking soda, een eetlepel zout en suiker in. Give it a good mix. Zet de pan op een laag vuurtje en kook de aardappelreepjes 15 tot 20 minuten. Leg de reepjes los van elkaar en stop ze in de koelkast voor minimaal een uur. Tijd om de frituurpan aan te zetten op 130 graden. Frituur de frietjes 6 tot 8 minuten tot ze goudgeel zijn. De frietjes mogen nu uit de frituur gehaald worden en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Om de frietjes extra lekker te krijgen zetten we de frituurpan nu op 170 graden en frituren we de patatjes voor de tweede keer. Als je ze mooi van kleur vindt, is het tijd om ze uit de frituur te halen en tot slot zeezout over de frietjes te sprenkelen. Opsmikkelen maar!

Wil je er ook een gezonde McChicken bij proberen die misschien nog wel lekkerder is als die van de McDonald's? Klik dan hier.

Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved