Food

Vanaf nu kun je thuis snacken met dit recept voor een gezonde McChicken

Soms worden wij wakker met zogenaamde ‘lekkere trek’. Dit houdt in dat je in staat bent om midden in de nacht naar de Mc Donald’s te rijden om daar je geld uit te geven aan kipnuggets, friet, een milkshake en natuurlijk onze favoriete McChicken. We love it. Helaas wel erg ongezond, daar hebben wij iets op bedacht! We geven jullie het recept voor een gezonde variant van de McChicken die even lekker is. Promised

Recept voor een gezonde McChicken

Wat heb je nodig?
– 4 kipfilets
– 4 volkoren broodjes
– 50 gr ijsbergsla
– 1 el mayonaise
– 2 el Griekse yoghurt
– 50 gr bloem
– 2 eiwitten
– 30 gr panko (grof broodkruim)
– 1,5 tl uienpoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– Peper en zout
– Olijfolie (spray)

Gezonde mcchicken recept

Aan de slag
Pak een diep bord waarin je de bloem doet met een beetje peper en zout om het op smaak te brengen. Om het nog lekkerder te maken voeg je er vervolgens 1tl knoflookpoeder en 1tl uienpoeder bij. Door naar het tweede bord. Hier klutsen we eiwitten in los. In het derde en laatste bord verdelen we de panko.

Pak vervolgens de kipfilets. Nu mag je al je frustratie eruit slaan met een pan. Vergeet niet een stukje plastic tussen de kipfilets en de pan te leggen. Sla tot de kipfilets ongeveer een dikte van 1,5 cm hebben. Ben je een ontzettende sweetheart en lukt het niet om je agressie eruit te laten, dan mag je natuurlijk ook een beetje bijsnijden.

Haal de kipfilets door de drie verschillende borden. Eerst een bord met bloem, vervolgens het bord met eiwitten en tot slot het bord met panko. Spray je kipfilets in met olijfoliespray en gaar ze 12-15 minuten goudbruin in de Airfryer. Doe je het liever in een pan? Dat kan natuurlijk ook. Bak ze in wat olijfolie tot de kipfilets goudbruin zijn.

Tijd om te multitasken girls. In de tussentijd gaan we een sausje maken van mayonaise, yoghurt en 0,5tl uienpoeder. Ondertussen zal je kipfilet al heerlijk ruiken en klaar zijn. Beleg broodjes met ijsbergsla, de kipfilet en saus. Zo simpel is het.

Klaar om aan te vallen! 

Bron: uitpaulineskeuken.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀