Beauty

Met deze tips heb jij binnen no-time een egale huid

Een egale huid is voor de een makkelijker te bereiken dan de ander. Veel vrouwen proberen er alles aan te doen om hun huid zo egaal mogelijk te maken, maar dat kan nog best lastig zijn. Herkenbaar? Misschien helpen deze tips je verder. Met deze tips heb jij namelijk binnen no-time en egale huid.

★ Douche niet te heet
Hoe verleidelijk het misschien ook is: douche liever niet te heet. Heel heet douchen is niet bevorderlijk voor een egale huid, omdat het zo kan zijn dat het hete water de buitenste laag van je huid beschadigt. Douche dus liever op een iets lagere temperatuur.

★ Draag je haar vast tijdens je slaap
Voor diegenen die het fijn vinden om met een knotje in hun haar naar bed te gaan: goed bezig! Als je een egale huid wilt hebben, is het goed om niet met los haar naar bed te gaan. In je haar zitten vaak oliën of bijvoorbeeld restjes van haarproducten. Als je hierop ligt tijdens het slapen kunnen deze producten ervoor zorgen dat je poriën verstoppen. Slaap voor een egale huid dus met je haar opgestoken.

★ Verschoon je beddengoed regelmatig
Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het verschonen van je beddengoed is. Het is sowieso lekker fris om je beddengoed te verschonen, maar het is ook nog eens belangrijk als je een egale huid wilt krijgen. Constant op een vies kussen liggen maakt het krijgen van een egale huid lastig, omdat er steeds bacteriën bij je poriën komen. In dit artikel vertellen wij je hoe vaak je je beddengoed zou moeten verschonen.

egalehuid

★ Maak je telefoonscherm schoon
We dragen onze telefoon ieder moment van de dag met ons mee, en gebruiken 'm dan ook heel erg veel. Als je veel belt, dan houd je je telefoon waarschijnlijk vaak tegen je gezicht. En je denkt er misschien niet over na, maar de vele bacteriën die op je telefoon zitten, kunnen een veroorzaker zijn van puistjes of oneffenheden, en staan een egale huid dus in de weg. Reinig je telefoon regelmatig om dit te voorkomen.

★ Reinig je huid
Om een egale huid te krijgen is het belangrijk dat je 's avonds voordat je gaat slapen je huid goed reinigt. Het reinigen van je huid is zeker belangrijk als je make-up draagt, maar ook als je geen make-up draagt is goede reiniging belangrijk. Overdag verzamel je namelijk heel wat bacteriën op je gezicht, en als je een egale huid wilt krijgen is het goed om deze te verwijderen.

 

★ Geef je huid regelmatig een behandeling
Je huid mag soms wel een beetje extra aandacht krijgen. Plan daarom twee keer per week een moment in waarop je je huid scrubt, en breng daarnaast ook een keer per week een maskertje aan. Zo krijgt je huid de extra nodige voeding en reiniging, en ben je al een stap dichter bij een egale huid.

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved