Lifestyle

Tijd voor een break-up? Zo maak je het netjes uit

Het is misschien wel een van de moeilijkste dingen die je kan doen: het uitmaken met je lover. Misschien vind je hem of haar wel niet meer leuk of is jullie relatie niet meer zoals eerst. Tijd voor een break-up dus. Wij gaan je helpen en vertellen jou hoe je dit op de minst pijnlijke manier doet.

1. Spreek af op een goed moment 
Het is een kwestie van de juiste plek en het juiste moment. Vertel het slechte nieuws niet aan je lover als hij/zij net iets leuks met je wil delen of als je liefje net een voetbalwedstrijd heeft gewonnen. Kies een goed moment uit, waarop je even rustig met je lover kan gaan zitten en waar hij/zij het goed kan verwerken. Maak het ook absoluut niet uit via de app of via de telefoon. 

2. Neem de tijd 
Je wil het natuurlijk niet uitmaken op een moment dat je het eigenlijk heel druk hebt met andere dingen. Neem echt de tijd voor je liefje en zorg dat je laat weten dat je dit niet vervelend bedoeld. Je lover zou het enorm waarderen dat je de tijd neemt om dit vervelende nieuws te brengen en diegene merkt dan ook dat het voor jou niet makkelijk is. 

hoe maak ik het uit

3. Wees eerlijk 
Vertel je lover gewoon eerlijk waarom je geen relatie meer met hem/haar wil. Je moet er niet omheen gaan draaien. Dit zal niet gewaardeerd worden en je wil natuurlijk wel dat het op een fijne manier uit gaat tussen jullie. Achteraf geroddel horen van je lover, omdat hij boos is op je, wil je natuurlijk absoluut ontwijken. Je lover heeft recht op duidelijkheid.  

4. Kom snel to the point 
Je lover hoort graag duidelijk wat je te vertellen hebt. Draai er niet omheen en vertel er ook geen verhaal omheen. De persoon in kwestie hoort waarschijnlijk het liefst meteen waar het op staat. Ook onderzoek toont aan dat je beter maar gewoon duidelijk kan zijn, dat is het minst pijnlijk.

5. Geef de ander de tijd om het te verwerken 
Bied hem/haar een kopje koffie of thee aan en maak tijd voor je lover om het uit te praten. Jij hebt namelijk geen ruzie met je lover, maar ziet jullie gewoon niet meer samen. Jullie moeten op een fijne manier uit elkaar gaan, dus doe je best om je liefje met een niet al te vervelend gevoel naar huis te laten gaan.  

6. Wees respectvol 
Nee ladies! Geen geroddel over dat je lover helemaal niet kon zoenen of dat je lover eigenlijk niet zo aantrekkelijk was. Wees altijd respectvol tegenover hem/haar, zodat hij niet achteraf allemaal nare dingen te horen krijgt. Dat verdient iedereen. En zo kunnen jullie beiden verder met jullie leven.

Heb je het er moeilijk mee? Dit zijn 5 dingen die je moet onthouden na een break-up. 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved