Lifestyle

18 dingen die je moet onthouden na een break-up

Een relatie die stukloopt is nooit leuk. Of het nou jouw schuld, zijn schuld of gewoon zo gelopen is, het is altijd een verdrietige gebeurtenis. Soms zie je het even helemaal niet meer zitten en verdrink je in verdriet, maar Girlscene zet 18 dingen op een rijtje die je moet onthouden tijdens jouw break-up. Heel cliché, maar na regen komt écht zonneschijn!

1. Er waren redenen dat jullie ooit een koppel waren. Oké, nu voelt het misschien alsof je er een aartsvijand bij hebt, maar er waren vast en zeker ook leuke momenten, anders waren jullie nooit bij elkaar geweest. Blijf aan de positieve momenten denken in plaats van alleen maar wrok te koesteren.

2. Er zijn natuurlijk ook redenen waarom jullie uit elkaar zijn gaan. Het lijkt misschien alsof deze break-up uit het niets kwam, maar diep in je hart weet je vast dat het eraan zat te komen. Het vertrouwen was weg, de liefde werd minder of de ruzies werden meer. Kortom, je bent beter af zonder hem.

3. Uit je gevoelens. Je kunt gevoelens natuurlijk keihard negeren door uit te gaan, elke avond wijntjes te drinken met vriendinnen en te blijven herhalen wat voor hufter hij is. Heerlijk, maar niet de juiste manier om je verdriet te verwerken. Praat over je gevoel met anderen, en als je het liever niet met iedereen deelt: schrijf het op. Het klinkt afgezaagd, maar het lucht wel op.

4. Eet of drink je emoties niet weg. Hoe veel zin je ook hebt in een bak met Ben & Jerry’s en een lekkere cocktail, niet doen. Je voelt je achteraf alleen maar slechter. Je hebt er op dit moment vast weinig zin in, maar het werkt beter om je frustraties kwijt te raken door te gaan sporten en achteraf voel jij je stukken beter.

5. Er is weinig voor nodig om jou in tranen uit te laten barsten, dus het kan voorkomen dat je een keer een traantje laat en public. Je voelt je even héél erg zielig en dom, maar het is oké, we've all been there. Iedereen heeft wel eens een break-up meegemaakt en begrijpt waar jouw tranen vandaan komen.

6. Als jouw ex jou gedumpt heeft om een lullige reden, dan verdien je sowieso beter. Het is heel erg lastig om dat te bedenken, maar zou jij echt met zo’n oppervlakkige jongen willen zijn? Vast niet, je verdient natuurlijk wel beter dan dat.

7. Heb jij je ex gedumpt? Dat betekent niet dat jij je niet slecht mag voelen. Break-ups zijn nooit leuk, of jij of hij nou degene was die er een punt achter heeft gezet.

8. Hoe graag je ook weer bij elkaar wilt komen. Don’t. Just don’t. Wie weet gebeurt het ooit nog, maar dit is niet het moment om daar aan te denken. Prioriteit is nu dat jij over hem heenkomt en niet bezig bent met hoe jullie weer bij elkaar kunnen komen.

9. Misschien was je familie helemaal fan van jouw liefje, en willen ze niets liever dan jullie bij elkaar zien. Pech voor hen. Wat belangrijk is, is dat jij gelukkig bent met jouw relatie. 

10. Single zijn is ook best leuk. Je hebt geen verplichtingen naar iemand toe en je hoeft aan helemaal niemand verantwoording af te leggen. Tijd om de gemiste stapavondjes met vriendinnen in te halen. Best leuk toch? Eén tip: zet je telefoon op die dronken avondjes uit. Grote kans dat jij dronken appjes naar hem gaat sturen.

11. Het is even wennen om alleen te zijn, maar kies niet voor de eerste beste rebound boy. 9 van de 10 keer krijg je er spijt van, en het is ook niet de juiste manier om over hem heen te komen.

12. Hoe verleidelijk het ook is om een beetje te verslonsen en je niet meer te scheren, geen mooie lingerie meer te dragen en je haar de hele dag in een knot dragen. Je voelt jezelf stukken beter door jezelf goed te blijven verzorgen. Er mag dan niemand meer zijn die jou in dat ene lingeriesetje kan bewonderen of kan voelen hoe glad jouw benen zijn, maar je voelt jezelf stukken sexier en zelfverzekerder als je het wel blijft doen.

13. Je hebt ineens heel wat vrije tijd over. Geen verplichte verjaardagen meer of avondjes die je met hem spendeert. Dit is hét moment om te doen wat jij wil. Start met de dingen waar je normaal nooit tijd voor had, start een blog of begin te sporten voor jouw droomlichaam. 

14. Jouw vrienden worden misschien doodmoe van jouw emotionele huilbuien en monologen, maar echte vrienden zullen je blijven steunen. Dus voel je niet bezwaard om je gevoelens te delen.

15. Therapie klinkt als iets voor mensen met echte problemen, maar als jij maar niet over je ex heen komt, waarom niet? Duurt het te lang en blijf je hangen in de negativiteit? Praat eens met iemand die er los van staat en die je kan helpen.

16. Het voelt nu niet alsof je hier ooit overheen komt, maar echt, tijd heelt alle wonden. Je denkt misschien elke seconde van de dag aan hem, maar zelfs na een tijdje zul je hem ook vergeten. Zie het als gewenning. Je was eraan gewend om hem in je buurt te hebben, maar na een tijdje zul je gewend zijn aan een leven zonder hem. 

17. In het begin zul je hem vast stalken op Facebook, Instagram en Twitter, maar zo blijf je ook langer aan hem denken. Hij heeft er geen last van, maar jij wel. Je wordt er onzeker van, maar je hebt er helemaal niets aan. Het klinkt cru, maar blokkeren is echt de beste optie als je hem niet kunt loslaten.

18. Worst case scenario? Je ex krijgt een nieuwe vriendin. Het eerste wat je gaat doen is jezelf vergelijken met haar. Maar doe dat niet. Je kunt ook haar stalken op social media en kijken wat zij wel heeft, wat jij niet hebt, maar daar komt niemand verder mee. Jij gaat je alleen maar slechter voelen en wordt er alleen maar onzekerder van. Je hebt niets meer met hem of haar te maken, jij bent jij, je leeft voor jezelf en dat is alles wat telt.

Hoe ga jij met een break-up om?

Beeld: Thinkstock

Bron, bron