Lifestyle

Roddelen over een vriendin? Daar is helemaal niks mis mee

Praten met een vriendin over andere vriendinnen; dat heeft iedereen weleens gedaan. Misschien heb je zelfs weleens gepraat over je allerbeste vriendin. Ze zei iets waar jij je echt niet in kon vinden, dus je moest je hart even luchten bij iemand anders. Maar toch kan roddelen best goed voor je zijn. Zelfs als het een roddel is over je beste vriendin. Wij vertellen je waarom.

Roddelen over vriendinnen doen we eigenlijk allemaal wel. Maar waarom eigenlijk? We kiezen ze tenslotte zelf uit. Toch roddel je onbewust vaak over vriendinnen. Vooral wanneer jullie allebei in hetzelfde vriendengroepje zitten. Gelukkig is zo nu en dan roddelen best goed voor je. No need to feel quilty.

♥ Je kunt even stoom afblazen                 
Soms zit je gewoon ergens mee en wil je je zegje echt even kwijt. Niks is fijner dan op zo’n moment je hart te luchten. Als je jezelf als een hele lange tijd inhoudt, kan je daar een hoop stress van krijgen. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat je de juiste persoon tegenover je hebt om tegen te roddelen. Het zou natuurlijk ontzettend lullig zijn als je vriendin van een ander moet horen dat jij van alles over haar te zeggen hebt. En als je je hart over haar dan al hebt gelucht bij anderen, kun je haar misschien ook even zeggen waar je zo mee zit. Het lucht in ieder geval enorm op om te delen hoe je je voelt.

roddelen vriendin vriendschap♥ Je kunt je irritante vriendin een leuker persoon maken
Telkens als er wat gebeurt moet zij per se een weerwoord geven. Al-tijd heeft je vriendin haar woordje klaar. In het begin vond je het nog wel leuk en aardig, maar inmiddels erger je je vooral kapot aan haar. Je moet je hart even luchten bij een andere vriendin en al snel kom je erachter dat zij er precies zo over denkt. Nou, blijkbaar ligt het dus niet aan jou.

Je kunt je vriendin erop aanspreken dat je je er behoorlijk aan irriteert en aangeven dat je niet de enige bent. En dat bedoel je niet lullig, maar je wilt haar gewoon helpen. Misschien dat ze er wat aan gaat veranderen als ze erachter komt dat naast jou nog veel meer mensen er zo over denken.

via GIPHY

♥ Je komt erachter wat jij absoluut niet moet doen
Wanneer je je irriteert aan iets wat iemand anders doet, doe je dat sowieso niet zelf. Je weet hoe vervelend het is en bent zelfs in staat om het te bespreken met andere vriendinnen. Zo wil jij echt niet zijn. Weer een wijze les geleerd.

Onthoud dat je je niet schuldig hoeft te voelen als je soms over je beste vriendin roddelt. Het is beter om erover te praten dan alles op te kroppen, want dat leidt alleen maar tot meer spanning tussen jullie. Roddelen is dus niet slecht, maar overdrijf het niet. Als je je echt ergens heel erg aan irriteert is het verstandig om je vriendin op haar gedrag aan te spreken. Uiteindelijk bespaar je daarmee een hoop gezeur en geruzie.

Bron: cosmopolitan.com, asianone.com, startpagina.nl | Beeld: pixabay

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook