Lifestyle

7x waarom de herfst ons lievelingsseizoen is

Jouw favoriete seizoen is de herfst. Wát kun jij genieten wanneer je de eerste bladeren weer van de bomen ziet vallen. Heerlijk! Iedereen heeft zo zijn/haar lievelingsseizoen van het jaar. En als jouw favo seizoen herfst is, dan zul jij je sowieso herkennen in de volgende dingen.

➙ Sweater weather
Wanneer het buiten kouder wordt, is het weer tijd om onze truien tevoorschijn te halen. Genieten, want stiekem kun jij niet wachten tot dit moment. Je trekt je oude truien weer aan én hebt weer een excuus om allemaal nieuwe truien aan te schaffen.

➙ De geur van regen
Om een of andere reden kun jij ontzettend genieten van de geur van regen. Wist je trouwens dat er een naam was voor deze geur? De geur van regen wordt ook wel 'petrichor' genoemd. Regen is niet altijd fijn, maar die geur? Die is dan juist wel weer lekker.

➙ Vallende bladeren
Als de bladeren van de boven vallen, betekent het dat de herfst echt begonnen is. De gekleurde bladeren op de grond zorgen voor een echt herfstgevoel. En natuurlijk moet daar ieder jaar weeer even bij worden stilgestaan, met een foto op de gram ;-).

herfst

➙ Warme dranken
Als het buiten koud is, drinken we binnen warme dranken. Chocolademelk met een toef slagroom, een hete kop koffie of een mok vol met thee zijn onmisbaar tijdens een avondje op de bank.

➙ Gezelligheid in huis
Omdat we in de herfst veel meer tijd in huis doorbrengen dan tijdens de zomer, is het belangrijk dat je huis een gezellige plek is. De nodige decoraties worden weer in huis gezet, en je huisje is een knusse plek. Perfect voor alle spelletjesavonden op regenachtige herfstdagen.

➙ Dekentjes
Chillen op de bank doen we met behulp van een dekentje. Als het buiten regent, is het een heerlijk gevoel om met een dekentje op de bank te kunnen kruipen. Knus en warm zit jij samen met je gezin binnen, gezellig op de bank.

➙ Kaarsjes aan
Om het binnen gezellig te maken, worden er massaal kaarsjes aangestoken. Iets wat je in de zomer niet snel doet, omdat kaarsjes toch niet helemaal hij het zomerseizoen passen. Je pakt de geurkaarsen weer uit de kast, en geniet in huis van brandende kaarsjes, die een heerlijke vanille- of kaneelgeur door het huis verspreiden.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved