News

Dit is waarom je beter niet kunt douchen tijdens onweer

Douchen met onweer...  Heb jij je daar ook nooit fijn bij gevoeld? Dan is dat misschien wel terecht. Er zit namelijk wel een kern van waarheid in. Als de bliksem inslaat, zou het namelijk gevaarlijk zijn om op dat moment onder de douche te staan of je handen te wassen. Maar moet je hier echt op gaan letten?

Douchen als het onweert gevaarlijk

Het Amerikaanse KNMI waarschuwde in een artikel voor het gevaar van douchen tijdens onweer. In het stuk van NWS vertelt een expert dat je beter niet kunt douchen of de afwas doen wanneer het buiten echt onweert. Hoe het kan? De stroom kan zich via jouw huis naar de aarde bewegen als de bliksem inslaat bij jouw thuis. Het kan dus dat de stroom via waterleidingen naar de grond gaat. En dat terwijl jij onder de douche staat...

Douchen vrouw voor raam onweer

KNMI: stopcontacten kan je beter niet gebruiken

Ook het KNMI laat weten dat douchen tijdens onweer een risico met zich mee kan brengen. Als bliksem in een huis inslaat, dan zoekt de bliksem een weg naar beneden. Dit geldt niet alleen voor douchen, maar ook voor elektriciteitskabels. Ook deze kan je beter uit het stopcontact halen. Een blikseminslag kan hier namelijk ook schade maken.

Kleine kans blikseminslag tijdens douchen

Wel vertelt het KNMI dat de kans klein is, dat je gewond raakt tijdens het douchen. Ze kennen ook geen Nederlandse gevallen waarbij dit gebeurd is. Dus dat is voor jou even opgelucht ademhalen. Wel is er een jongen ooit in Brisbane geraakt door de bliksem tijdens het douchen. Misschien toch even het douchen overslaan en wachten totdat het over is? 

Ben jij altijd al benieuwd waar de geur van regen vandaan komt? Lees het hier

Bron: NU.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved