Lifestyle

Zó wordt vrienden maken een eitje

Eenzaamheid heerst onder ouderen. Maar jongeren? Die hebben ook vaak genoeg te maken met eenzaamheid. Veel jongeren kennen het gevoel van eenzaamheid, en zouden graag nieuwe vrienden maken. Tóch is dat niet voor iedereen even eenvoudig, en vinden sommigen nieuwe vrienden maken behoorlijk spannend. Om een handje te helpen hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Wil jij nieuwe vrienden maken? Dan helpen deze tips je misschien.

Er kunnen genoeg redenen zijn waarom jij vrienden wil maken. Zo kun je je bijvoorbeeld eenzaam voelen, ben je net verhuisd naar een nieuwe stad, of heb je gewoon behoefte aan nieuwe mensen om je heen. Ieder heeft zo zijn eigen redenen. 

Vrienden maken: durf initiatief te nemen
Nieuwe vrienden komen je niet zomaar aanwaaien, dus het is belangrijk dat je moeite wilt doen. Als jij initiatief durft te nemen, zal vrienden maken al een stuk makkelijker zijn. Durf een praatje te maken met mensen, en wees vooral niet bang om afgewezen te worden. Dit klinkt misschien moeilijk, maar oefening baart kunst. Heb je weleens met iemand gepraat, waarvan je eigenlijk denkt dat diegene een goede vriend(in) voor je kan zijn? Stuur dan gewoon een berichtje, waarin je vraagt of diegene een keer een kop koffie met je wilt drinken. Waarschijnlijk wordt je initiatief heel erg op prijs gesteld!

Vrienden maken: ga bij een vereniging
Bij een vereniging gaan maakt vrienden maken vele malen makkelijker. Denk hierbij aan een sportvereniging bijvoorbeeld. Je bent sowieso al veel samen, dus het is makkelijk om ook buiten het sporten het gesprek met elkaar aan te gaan. Er zit vast wel iemand bij de vereniging die een goede vriend(in) van je kan worden, en jullie hebben al een raakvlak: jullie sport!

Vrienden maken: bezoek openbare plekken
Wees niet bang om je huis uit te gaan en openbare plekken te bezoeken. Vrienden maken is het makkelijkst op openbare plekken. Denk aan een tentoonstelling, een feestje of een parkwandeling bijvoorbeeld. Knoop eens het gesprek aan met iemand die je tegenkomt. Vrienden maken terwijl je de hele dag binnen zit wordt lastig, dus ga vooral de deur uit.
vriendenmaken vrienden vriendschap
Vrienden maken: ga naar evenementen
Wordt er een borrel georganiseerd vanuit je studie? Ga er naartoe! Wordt er een feestje gehouden voor buurtbewoners? Ga er naartoe! Ga vooral naar evenementen toe wanneer je hiervoor wordt uitgenodigd. Op evenementen is iedereen wel in voor een praatje, dus dat maakt het makkelijker om contact te leggen met eventuele nieuwe vrienden.

Vrienden maken: zoek mensen die dingen gemeen hebben
Gemeenschappelijke interesses is the key voor nieuwe vrienden maken. Als je iemand vindt met wie je op één lijn zit qua interesses, dan klikt het vaak al snel. Je kunt dan gewoon lekker jezelf zijn en je ding doen, en kunt samen kletsen over wat jullie allemaal boeit. Hou je van dansen? Woon een dansles bij. Zoek uit waar je interesses liggen.

Vrienden maken: loop niet te hard van stapel
Als je nieuwe vriendschappen zoekt, dan wil je er waarschijnlijk zo snel mogelijk vrienden maken. Echter is het wel belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Geef jezelf, maar ook anderen, de tijd. Wanneer het goed klikt met iemand zal die vriendschap vanzelf opbloeien!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved