Lifestyle

7 redenen waarom iedereen een teamsport zou moeten doen

Het is tegenwoordig dé trend om een abonnement aan te schaffen bij de sportschool en je daar uit het zweet te werken. Maar de realiteit is eigenlijk dat je dat pasje dan wel hebt, maar eigenlijk nooit een stap bij de sportschool binnen zet. Naar de sportschool gaan is een optie, maar wat misschien nog wel een veel beter idee is, is om je aan te sluiten bij een teamsport. En waarom dat een goed idee is? Dat gaan we je in dit artikel vertellen.

1. Je leert nieuwe mensen kennen
Bij een teamsport gaan doe je niet alleen om te sporten, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen. Teams veranderen vaak en je leert ook buiten je eigen team om ontzettend veel mensen kennen. Naast veel sportiviteit brengt teamsport je dus ook nog eens heel veel gezelligheid.

2. Je bent actief bezig met sporten
Het zit ‘m al in de naam: ‘teamsport’ doe je om te sporten. Terwijl je samen met een team voor die overwinning gaat, ben je actief bezig. Veel gezelliger dan wanneer je altijd in je eentje moet sporten en ook nog eens goed voor je lichaam.

3. Je hebt een ‘verplichting’
Als je een abonnement bij de sportschool hebt, dan kun je ieder moment beslissen om tóch niet te gaan. Wanneer je aan teamsport doet wordt dit lastiger. Je voelt toch een soort van verplichting naar je team toe, en dat is een goede manier om jezelf te blijven motiveren. Natuurlijk moet het wat betreft verplichtingen wel leuk blijven, maar dat is vast het geval!
4. Je leert samenwerken
Als je een teamsport doet leer je goed samenwerken. Je moet met z’n allen alles geven en je inzetten, want anders komt die overwinning er niet. Je ziet waar kwaliteiten van mensen liggen en samen proberen jullie die kwaliteiten zo goed mogelijk te gebruiken. Dé manier om tot die overwinning te komen. 

5. Je hebt veel plezier
Hoewel je sport om fit te blijven, brengt sporten in een team nog veel meer met zich mee. Als het goed is heb je bij een teamsport veel plezier en hebben jij en je teamgenoten de grootste lol samen. Onthoud vooral dat het leuk moet zijn, want anders hou je het niet vol. 

6. Je hebt vaak leuke uitjes
Naast dat teamsport tijdens een training of wedstrijd zelf heel leuk is, zijn de uitjes buiten het sporten om ook heel mooi meegenomen. Maak je klaar voor karaokeavonden, gala’s, pubquizen en ga zo maar door. Er komt veel meer bij kijken dan alleen sporten. En vergeet ook die derde helft niet… Gezellig!

7. Je leert omgaan met tegenslag
Het liefst win jij samen met je team iedere wedstrijd, maar helaas zullen er waarschijnlijk ook wedstrijden zijn die net iets minder goed gaan. Jammer, maar je leert daardoor wel omgaan met tegenslag. Niet alles kan altijd gaan zoals jij wilt en daar kom je bij een teamsport maar al te goed achter.

Beeld: iStock