Op deze 7 manieren draag je de zwarte galajurk

Fashion door Redactie

De tijd van gala's, kerstdiners en feestelijke ballen is weer aangebroken. Tijd voor galakleding, dus! Ben je nog op zoek naar een nieuwe galajurk? Een zwarte galajurk is altijd een goede optie en kan je perfect stijlen met prachtige sieraden en opvallende hakken. Lees hieronder op welke manieren je jouw zwarte galajurk kan dragen. 

Heb je binnenkort een gala op school, dan ben je vast en zeker op zoek naar de perfecte galakleding. Een zwarte galajurk is altijd een veilige keuze en je kan hem op heel veel manieren stijlen. Heb je de perfecte zwarte galajurk gevonden, maar heb je nog geen idee hoe je hem moet stijlen? Met deze tips ziet jouw zwarte galajurk er fabulous uit tijdens de feestdagen. 


#1. Combineer je zwarte galajurk met opvallende hakken.
Omdat je een zwarte galajurk draagt is het juist leuk om iets anders in je look lekker op te laten vallen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie schoen met glitters of misschien eentje in een hele opvallende kleur. Zo is jouw zwarte galajurk echt niet saai! Enne, je hoeft echt niet veel geld uit te geven aan een nieuw paar schoenen. 

#2. Draag opvallende sieraden bij je zwarte galajurk
Duik in je sieraden stash en maak op die manier je schoolgala jurk nog feestelijker. De sieraden mogen lekker veel opvallen, maar kies wel voor maar twee opvallende items. Hang bijvoorbeeld statement-oorbellen in je oren en een grote ketting om je nek. 

#3. Kies voor minimalistische accessoires
Heb je een opvallende zwarte galajurk? Lang niet alle accessoires staan daar dan mooi bij. Omdat je schoolgala jurk heel erg opvalt, is het dan juist wel beter om het qua sieraden rustig te houden. Gelukkig zijn er genoeg minimalistische kettinkjes, oorbellen, ringen en armbanden. Zo hou je het heel erg subtiel en is je zwarte galajurk echt de eyecatcher.  

#4. Draag een clutch bij je party look
Naast sieraden is het natuurlijk ook leuk én handig om een mooie tas mee te nemen. Ruil je schooltas om voor een kleine clutch of crossbody bag. Net als met de schoenen is het ook bij de tas leuk om voor een opvallend exemplaar te gaan. Dat zorgt ervoor dat je zwarte jurk niet zo saai is. 

#5. Neem platte schoenen mee
Ruil je hakken 's avonds in voor sneakers of ballerina's. Grote kans dat het schoolgala lang duurt en dan zit je echt niet te wachten op zere voeten aan het eind van de avond. En niet dansen is natuurlijk ook geen optie. Gelukkig staan sneakers en ballerina's of loafers ook heel erg leuk onder je zwarte galajurk. Mocht je dus zere voeten krijgen, dan kan je de hoge hakken mooie omwisselen voor platte schoenen. Of check deze tips om zonder zere voeten de avond door te komen. 

#6. Draag een blazer over je jurk
Heb je een zwarte galajurk met korte mouwen? Dan is het ook leuk om hier nog een mooie blazer overheen te dragen. Een velvet blazer in een groene kleur staat bijvoorbeeld prachtig bij een zwarte galajurk. Of misschien is het juist leuk om voor een blazer te kiezen met een opvallende print. 

#7. Ga voor een opvallende make-up look
Een zwarte galajurk kan snel een beetje saai worden. Je lost dit niet alleen op door sieraden te dragen, maar je kan ook een opvallende make-up look op doen. Doe bijvoorbeeld een rode lippenstift op. Je kan daardoor de rest van je make-up look rustig houden en je zwarte galajurk is daardoor echt niet meer zo saai. Geen idee welke rode kleur lippenstift mooi staat bij jou? Lees dan dit artikel voor handige tips! 

asos zwarte galajurk
ASOS | €69,99

asos zwarte jurk
ASOS | €24,99

asos zwarte galajurk
ASOS | €38,99

asos jurk zwart
Missguided | €41,99

Succes met stijlen van je zwarte galajurk. Lang of kort, alle tips werken voor iedere jurk.