Lifestyle

7 feitjes die je nog niet wist over touwtje springen

Iedereen weet dat touwtje springen heel goed voor je is en dat het een redelijk makkelijke sport is. Toch zijn er dingen die jij niet weet over touwtje springen. Girlscene zoekt daarom 7 feitjes op die alles te maken hebben met touwtje springen.

1. Goed voor je botten
Als je touwtje springt dan moet je lichaam heel hard werken. Je moet natuurlijk niet omvallen. Bij elke sprong die je maakt worden je botten aangemoedigd om meer botmassa aan te maken. Dit zorgt er voor dat je een betere botdichtheid krijgt. 

2. Vergelijken
Twintig minuten touwtje springen kost evenveel moeite als drie kilometer hardlopen. Alleen loop je dan drie kilometer in vijftien minuten en dat is best pittig, want dat betekent twaalf kilometer per uur. 

3. Goede workout
Touwtje springen is een van de beste workout die er is! Je gebruikt heel veel lichaamsdelen. Je kuiten, achillespezen, voet- en enkelspieren zijn allemaal delen die je heel goed traint tijdens het springen. Dat zijn niet de enige delen, want ook je armen, rug en schouders doen hun werk goed. Je kan na het touwtje springen dus ook echt spierpijn hebben. 

Lees ook: 5 simpele workouts voor je buikspieren die je thuis kunt doen

4. Geen vaste locatie
Het fijne met touwtje springen is dat het overal kan. Je hoeft geen vaste plek op te zoeken of naar de sportschool. Zodra jij een springtouw hebt gekocht kan je lekker aan de slag of het nou in het bos, je tuin of aan de boulevard is maakt niet uit!

5. Betere conditie
Een betere conditie kan je op verschillende manieren krijgen, zo kan je bijvoorbeeld een paar keer in de week fanatiek gaan hardlopen, maar dat is voor sommige mensen te zwaar. Touwtje springen is daarom de perfecte oplossing, want hierdoor bouw je een stabiele conditie op. Elke keer dat jij een lekker gaat touwtje springen word je conditie beter.

6. Calorieën verbranden
Door touwtje te springen verbrand je heel veel calorieën. Zo kan iemand van 75 kilo wel 130 calorieën verbranden en dat door tien minuten touwtje te springen. So let's go jump!

7. Coördinatie verbetert
Touwtje springen is heel goed voor je motoriek. Je moet namelijk de perfecte timing weten te vinden, zodat je kan blijven doorspringen. Je handen en voeten hebben dan ook een belangrijke samenwerking.

Dit is waarom je nú moet beginnen met touwtje springen!

Bron: Glamour/Womens Health Magazine | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved