Health

Waarom je nú moet beginnen met touwtje springen

Nu we voorlopig niet in het weekend kunnen losgaan in de clubs, ben je natuurlijk hard aan het nadenken op welke manier je nog aan je dagelijkse beweging komt. Het antwoord is nabij, het is super makkelijk en het heeft ook nog eens iets super nostalgisch: touwtje springen! Lees verder en ontdek waarom je niet morgen, maar nú moet beginnen met touwtje springen.

1. Touwtje springen is lekker goedkoop
Reken maar even uit hoeveel je maandelijks voor de gym betaalt (en hoe vaak je nu écht gaat) en je eenmalig kwijt bent aan een springtouw.

2. Burn, baby burn!
Als je wil afvallen is touwtje springen de perfecte workout. Met deze simpele workout verbrand je namelijk veel calorieën in een korte tijd. Per minuut, per kilo, verbrand je ongeveer 0,14 calorieën. Dus: weeg jij zeventig kilo en spring je tien minuten, dan verbrand je rond de 100 calorieën.

3. Top voor de conditie
Wanneer je net begint met touwtje springen zul je merken dat tien minuten springen conditioneel al een hele opgave is. Voor beginners is het daarom ook een idee om bijvoorbeeld te beginnen met een minuut springen en een minuut rust. Naarmate je vaker springt kun je de minuten die je springt uitbreiden en zul je merken dat het steeds gemakkelijker gaat.

via GIPHY

4. Het is een full body workout 
Tijdens het touwtje springen train je namelijk je benen, billen, schouders, armen én je buik. Het is een top workout om je hele lichaam te shapen.

5. Goed voor de motoriek
Touwtje springen is een oefening die standaard in de warming-up zit van vele verschillende (top)sporters. Hoezo? Nou, dat komt omdat touwtje springen een topper is voor het uithoudingsvermogen en ook je motoriek verbetert. Touwtje springen ziet er wellicht niet moeilijk uit, maar het is belangrijk dat je handen en voeten goed samenwerken. Dit zorgt uiteindelijk voor betere coördinatie en balans.

6. Sterke botten 
We waren nog niet klaar met de profijten van touwtje springen voor het lichaam, want touwtje springen is ook supergoed voor je botten, namelijk voor de botdichtheid. Met iedere sprong, moeten je botten tot drie keer het lichaamsgewicht opvangen. Hoe vaker je springt, hoe steviger ze worden. Stevige botten zijn vooral op latere leeftijd van belang, doordat botten brosser worden des te ouder je wordt. Wanneer je blijft touwtje springen ben jij straks een superfitte oma.

7. Touwtje springen kan op ieder moment van de dag
Het fijne aan touwtje springen is dat je er in principe niet de deur voor uit hoeft. Buiten touwtje springen is natuurlijk heerlijk voor een frisse neus en om nog even de melkflessen en de toet bij de kleuren, maar wanneer je eens in tijdnood zit en geen tijd hebt om naar de sportschool te scheuren, spring je gewoon tien minuutjes met je favo Netflix-serie op de buis.
Vrouw touwtje springenBron: feeling.be, one.fit | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved