Lifestyle

5 simpele trucjes voor een strakkere buik

Het nieuwe jaar is van start gegaan en de goede voornemens worden weer nagejaagd. Met stip op nummer één staat het goede voornemen: gezonder leven. 2018 is het jaar dat jij van die muffintop afkomt. Deze zomer kan je eindelijk die croptops en die bodycon jurkjes aan. Je begint immers al in de winter… Om de buikvetverbranding een extra zetje te geven hebben wij vijf simpele hulpmiddelen voor je. Het zijn kleine trucjes die jou dichter bij die killerbody brengen.

Water
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink veel water. Water zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt en dat je dus aan die enorme vreetbui ontsnapt. Killerabs worden gemaakt in de keuken zeggen ze, dus grijp die waterfles er maar bij. Het is ook een goed idee om water te drinken tijdens het eten, hierdoor zit je sneller vol. Elke calorie die je daardoor minder eet is mooi meegenomen! Als je al dat water zat bent kun je het wat opleuken met muntblaadjes of bevroren fruitstukjes.

Vet voedsel
Het eten van vet voedsel stimuleert de vetverbranding. We weten dat dit super tegenstrijdig klinkt, maar het is echt zo. Met vet voedsel bedoelen we helaas geen donuts, patat of pizza, maar avocado’s en zalm bijvoorbeeld. Het zijn de gezonde vetten die belangrijk zijn tijdens het afvallen. De gezonde vetten zitten in vette vis (zoals zalm, en dus niet lekkerbekjes), avocado’s, bonen, zoete aardappelen, peulvruchten en noten. Je lichaam heeft de gezonde vetten nodig om goed te kunnen presteren, ook in de sportschool... En daarnaast is een lekker zalmfiletje met wat guacamole echt geen straf!voedsel strakke buik hacks afvallen
Volkoren
We houden enorm van koolhydraten. Pasta, brood, rijst, noem het maar op: we zijn er dol op. Toch is het beter om die witte boterham in te ruilen voor een volkorenbroodje. Onderzoeken hebben uitgewezen dat volkoren toevoegen aan een dieet bijdraagt aan het verbranden van buikvet. Daarnaast vult volkoren veel langer dan ‘normale’ producten, hierdoor is de kans dat je weer gaat snacken veel kleiner. Als kers op de taart zorgen volkoren producten er ook voor dat je minder kans hebt op hartkwaaltjes, score!

Appelazijn
Dagelijks een lepeltje appelazijn doet wonderen. Azijn is soms om van te gruwelen, maar voor die bikinibody hebben we heel wat over. Onderzoek toont aan dat het innemen van appelazijn leidt tot gewichtsverlies en dat het voornamelijk het buikvet aanpakt. Bye fluffy belly, hello lovely body! De appelazijn zorgt er net als de bovenstaande producten voor dat je sneller vol zit, waardoor je minder eet. Ook vermindert het de kans op kanker en helpt het tegen vermoeidheid, dit klinkt toch als muziek in de oren?

Groene thee
Als je graag af wil vallen is thee een goede vervanger voor alle zoete ongezonde drankjes. Als je nog een stapje verder wil gaan drink je groene thee, dit stimuleert het gewichtsverlies. De vele antioxidanten in groene thee laten de vetcellen krimpen, dat is precies wat we willen. Ook groene thee remt het hongergevoel.

*Disclaimer: als jij blij met jouw lichaam is het totaal niet nodig om af te vallen. Dit artikel is geschreven voor de meiden die zich niet prettig voelen dankzij die ene vetrol bijvoorbeeld, en daarom wat gewicht willen verliezen. Je bent namelijk het mooist als je gelukkig bent met jezelf! *

Bron: byrdie.co.uk, puurfiguur.nl, slankr.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved