Lifestyle

5 redenen waarom je gewoon niet moet diëten

Geen koolhydraten eten, een glutenvrij dieet of een maand vegan. Er bestaan tig soorten diëten en stiekem heeft iedereen vast wel eens iets geprobeerd, right? Want iedereen wil over een paar maanden af van zijn wintervetjes en daar beginnen we niet vroeg genoeg mee. Maar geloof jij in diëten? Wij geven je vijf redenen om dit gewoon lekker niet te doen!

1. Het werkt niet
Het is bewezen dat extreem diëten niet werkt. 95% van alle mensen die een dieet volgt, zijn binnen een jaar weer op hun startgewicht. Geloof dus niet in afslankkuren met repen of drankjes. Dit werkt misschien tijdelijk, waardoor je weer in je favoriete jurkje past. Maar helaas ladies, dus niet op langere termijn.

2. Het maakt je humeurig
We zijn sneller geïrriteerd, voelen ons eerder ziek en worden eerder moe. We zijn gewoon niet zo gezellig als we honger hebben. Het is natuurlijk belangrijk te letten op ons lichaam en gezonde voeding, maar honger jezelf niet uit. Elke dag op de weegschaal staan is raden wij ook af, plan gewoon een vast weegmoment in.

3. Diëten is saai
Het leven is te kort om calorieën te tellen! En vooral, om niet te genieten van alle lekkere dingen die op onze aardbol bestaan. Geniet van al het lekkere eten, maar natuurlijk wel met mate ;-).

4. Het maakt jou saai
Hé, ga je nog even een drankje mee doen in de kroeg?’ Heel leuk, maar voor jou gewoon een Spa Rood. Again. Bittergarnituur? Hell no! Midnight snacken? Ook dit moet je met pijn in je hart overslaan… Natuurlijk ben je niet saai als je even op je eten let, maar je kunt ook overdrijven natuurlijk.

5. Het kost veel geld
Houd je een dieet bij uit een boek? Denk aan Sonja Bakker of Killerbody, dan is dit vaak best prijzig. Elke dag moet je nieuwe boodschappen kopen, om je exact aan het dieet te houden. Vaak houd je dingen over, waar je eigenlijk niets meer mee kan. Zonde!

Lees ook:

Beeld: iStock