Food

Yay! Bij dit restaurant kan jij binnenkort in een privé-kas dineren

Voor veel horeca-ondernemers is deze tijd een flinke onderuitgang. De restaurants zijn gesloten en doen alleen aan bezorging of afhaal. Maar we hebben goed nieuws. Er gaat namelijk een restaurant open en wel met echte ‘quarantainekassen’. Lees snel verder, want jij wil hier sowieso dineren.

Horeca dicht door coronacrisis

Het is jou hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan dat de horeca al een lange tijd gesloten is. De anderhalve meterregel en het aantal mensen maakt dat het niet mogelijk is om in restaurants te dineren. Veel horeca-gelegenheden gaan daardoor onderuit, zoals Vapiano. Sommige ondernemers willen nu daardoor op 20 mei of 1 juni al hun restaurant heropenen.

Dineren in kassen bij Mediamatic

Maar… bij Mediamatic kan jij binnenkort wel dineren, en dat in een echte privé-kas! In Londen bestaat dit idee al, daar heet het Igloo dining. Er staan vijf kassen klaar waarin twee personen kunnen dineren. Willem Velthoven, oprichter en directeur van Mediamatic, zegt in het Algemeen Dagblad dat hij vindt dat er een deel van de horeca is waar het gaat om aandacht, de tijd nemen en zorgvuldigheid. “Wij zijn daar een voorbeeld van.” De bediening blijft daarentegen wel buiten de kas, gasten nemen zelf gerechten en wijnen van karretjes of dienbladen. “Daar zijn we nu mee aan het testen”, zegt Velthoven. Daarnaast is de kas wel bedoeld voor mensen die samenleven. De anderhalve meter moet namelijk worden aangehouden.

Dit is Igloo dining in Londen:

Londen Igloo dining

Wanneer kan je bij Mediamatic dineren?

Het is mogelijk om onder voorbehoud in de maand juni een diner te boeken bij Mediamatic. Velthoven: “Wil je hier bij zijn, dan moet je snel zijn. We hebben het project gisteren op de website gezet en het ging als een lopend vuurtje. Momenteel zijn er nog maar een paar plekken beschikbaar voor juni.”

Ook McDonald’s is zich aan het voorbereiden op een heropening. Ben je benieuwd hoe? Lees het hier

Bron: AD.nl, Parool.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀