Food

Deze recepten met garnalen zijn super easy te bereiden

Wie is er nou niet gek op garnalen? Wij eten ze graag tijdens het diner, maar ook als lunch is het makkelijk te combineren. Voor alle garnalen-lovers onder ons, wij hebben drie heerlijke recepten die ook nog eens super easy te bereiden zijn. Jouw diner voor vanavond staat hier sowieso tussen!

1. Garnalen tortilla's​

Ingrediënten:

- 450 gr rauwe garnalen (ontdooid, geschild)
- 2 el avocado-olie
- 1 tl chilipoeder
- 2 knoflooktenen (geperst)
- snuf zeezout
- snuf gemalen peper
- 4 tortilla's
- 100 gr mais 
- 120 gr olijven 
- 1 rode paprika (in plakjes)
- 1 avocado (in blokjes)
- 220 gr zure room
- 2 tl limoensap

Het recept:

→ Verwarm de oven voor op 200°C.
→ Spoel de ontdooide garnalen en laat deze uitlekken.
→ Meng de avocado-olie met de chilipoeder, knoflooktenen, zout en peper.
→ Smeer de garnalen in met het oliemengsel.
→ Leg de garnalen op een bekleedde bakplaat.
→ Zet deze voor 8-10 minuten in de oven.
→ In de tussentijd verwarm je een koekenpan met olie.
→ Gril tortilla's in de pan tot ze licht goudbruin zijn en leg deze in een schaal.
→ Haal de garnalen uit de oven en laat even afkoelen.
→ Leg de paprika, garnalen, mais, olijven en avocado in de tortilla's.
→ Meng de zure room met het limoensap en voeg eventueel zout en peper toe na smaak.
→ Smeer dit over de tortilla's en serveer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sally Roeckell (@tableanddish) on

2. Spaghetti met garnalen

Ingrediënten:

- 130 gr kleine garnalen
- 1 el olijfolie
- 3 knoflooktenen (gehakt)
- snuf zeezout
- snuf zwart peper
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- 1 el peterselie (vers)
- 1 el Parmezaanse kaas (geraspt)
- 60 ml kippenbouillon
- 100 gr spaghetti
- 2 el roomboter
- 1 el citroensap

Het recept:

→ Kook de spaghetti, laat uitlekken en zet opzij.
→ Doe de olijfolie en gehakte knoflook in een verwarmde pan en laat het geheel even sudderen.
→ Doe de garnalen, zout, zwarte peper en Italiaanse kruidenmix hierbij en roer goed door.
→ Voeg de kippenbouillon toe en laat het twee minuten koken.
→ Vervolgens doe je de boter erbij en laat dit verder koken.
→ Voeg pasta toe, zet het vuur lager en voeg citroensap en verse peterselie toe.
→ Meng het goed door elkaar.
→ Serveer met veel geraspte Parmezaanse kaas.

Probeer ook deze overheerlijke pastarecepten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I Cook For Myself (@superfoodgurl) on

3. Knoflook garnalen

Ingrediënten:

- 450 gr rauwe garnalen
- 115 gr bakboter
- 2 knoflooktenen (gehakt)
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- snuf zout
- snufje zwarte peper 
- snuf  paprikapoeder
- 1 citroen

Het recept:

→ Laat de garnalen ontdooien, dep ze helemaal droog en verwijder de staart.
→ Mix de Italiaanse kruiden, zout, peper en paprika in een kom.
→ Bestrijk de garnalen met de kruidenmix.
→ Laat een koekenpan op middelmatig vuur warm worden en smelt de boter.
→ Voeg de knoflook hieraan toe en roer goed door elkaar. 
→ Voeg de garnalen toe en bak voor 2 á 3 minuten per kant.
→ Haal de garnalen van het vuur en besprenkel ze met vers uitgeknepen citroen.
→ Meng de mix de garnalen goed door elkaar en serveer.

Ben je gek op knoflook? Deze snack wordt je nieuwe favoriet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baltimore • Recipes • Travel (@jzeats) on

Bron: wonkywonderful.com, savorybitesrecipes.com | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved