Food

3 vegetarische pastarecepten om je vingers bij af te likken

Ben je vegetariër of bespaar je graag wat geld door vaker vegetarisch te eten? Dan zijn deze recepten iets voor jou! Girlscene heeft een aantal vegetarische recepten opgezocht voor heerlijke en goedkope gerechten. Daarbij zijn ze perfect om voor een grote groep te maken. Al hongerig en nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor drie heerlijke recepten! 

Girlscene heeft drie bekende gerechten uitgekozen (pasta, lasagne en quiche), maar geeft dit keer een vegetarisch variant voor alle drie de maaltijden. Scheelt weer geld en is lekker voor de afwisseling!

Pasta pesto 
– Een pak volkoren penne
– Olijven (zwarte en groenen zijn allebei mogelijk)
– Rucola
– Pesto (tip: biologische pesto van Albert Heijn)
– Peper en zout
– Eventueel: pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas
Recept: Kook de pasta in een ruime pan met water (hoeveelheid mag je zelf bepalen). Doe de gekookte pasta in een kom en schep een ruime hoeveelheid pesto er doorheen. Doe als laatste stap er zoveel olijven en rucola bij als je wil. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie lasagne 
– 450 gr spinazie à la crè­me
– 300 ml water
– 350 ml halfvolle melk
​- 100 gr geraspte kaas
– 1 zakje mix voor lasagne
– 125 gr lasagnebladen
– 2 eetlepels tarwebloem
– 3 tomaten
– Peper en zout
Recept: Verwarm de oven op 225 °C. Maak de saus door de melk, het water en het zakje mix voor lasagne te mengen. Bereid de spinazie zoals op het pak staat aangegeven en snijd de tomaten in plakjes. Schep een laagje saus in de ovenschaal, daarna een laag lasagnebladen en als laatste de tomaten en spinazie. Herhaal dit een paar keer (totdat alles op is) en eindig met een laag geraspte kaas. Verwarm de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven.

Quiche met courgette 
– Bladerdeeg (aantal plakjes dat je nodig hebt hangt af van de grootte van je ovenschaal)
– Halve courgette
– 1 rode paprika
– 4 eieren
– 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
– 200 ml crème fraîche
– 100 gr geitenkaas
– Beetje peper en zout
Recept: Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de courgette en paprika in blokjes alvast in een koekenpan. Vet de quichevorm in met olie, bekleed hem met (ontdooide) bladerdeegplakjes en leg de gebakken courgette en paprika stukjes erin. Klop de eieren los en vermeng ze met de crème fraîche, tomatenpuree, peper en zout. Schenk het mengsel in de quichevorm (over de groenten heen). Nu hoef je alleen nog de geitenkaas erover te verkruimelen en hem voor ongeveer driekwartier in de oven te laten bakken.

Must reads 👀