Beauty

Heb jij vaak last van vet haar? Dat wordt verleden tijd met deze tips

Heel veel vrouwen hebben regelmatig last van vet haar. De een wat meer dan de ander, en dat kan super vervelend zijn. Vaak heb je namelijk net zo'n vette coupe voordat je naar een feestje wilt gaan. Pff, dan maar weer snel je haar wassen. Gelukkig bestaan er ook een aantal tips om vet haar tegen te gaan. Heb jij last van vet haar? Vanaf nu niet meer.

Vet haar? Douche niet te warm
Het kan ontzettend verleidelijk zijn om de douche steeds iets warmer te zetten, maar het is toch verstandig om dit niet te doen. Warm douchen kan een veroorzaker zijn van vet haar. Als je minder warm gaat douchen, dan vermindert de talgproductie op je hoofdhuid. Het gevolg? Minder snel last van vet haar.

Vet haar? Was je haar zo min mogelijk
Als je vet haar hebt, dan wil je je haar het liefst zo snel mogelijk wassen. Toch is dit niet zo'n goed idee, want hierdoor wordt je haar in de toekomst juist sneller vet. Als je je haar wast, dan verdwijnen de natuurlijke vetten van je hoofdhuid. Je hoofdhuid zal dan dus meer moeite doen om deze vetten weer aan te maken, en dit zorgt ervoor dat je vet haar krijgt. Was je haar dus ongeveer 2 á 3 keer per week.

Vet haar? Pas op met conditioner
Conditioner is een fijn middel voor zacht haar, maar een minder fijn middel bij vet haar. Als je conditioner aanbrengt aan de bovenkant van je haar, dan zul je sneller last krijgen van vet haar. Breng conditioner daarom liever aan in de punten, en was dit er goed uit.
vethaar vet kapsel
Vet haar? Blijf met je handen uit je haar
Vrouwen met lang haar zullen zichzelf er behoorlijk vaak op betrappen dat ze regelmatig met hun handen aan hun haar zitten. Even die vervelende lok aan de kant doen, of met je hand door je pony heen. Je handen zijn vaak vet, dus als je met je handen aan je haar zit zal ook je haar sneller vet worden.

Vet haar? Masseer je hoofdhuid niet
Heerlijk is het soms, om even je hoofdhuid te masseren. Echter stimuleert een hoofdmassage de bloedsomloop, waardoor de talgproductie sneller op gang komt. Het gevolg is dat je sneller last hebt van vet haar. Probeer daarom ook zo min mogelijk met de borstel door je haar te gaan, want ook borstelen is een soort van massage.

Vet haar? Verschoon je kussensloop regelmatig
Doordat je 's nachts met je hoofd op je kussensloop ligt, verspreiden vetten zich over je kussen. Wanneer je hier een nacht later weer op gaat liggen, komen de vetten dus weer in je haar terecht. Verschoon je kussensloop daarom regelmatig.

Vet haar? Droogshampoo to the rescue
Blijf je last hebben van vet haar? Dan is droogshampoo een goed hulpmiddel. Je kunt de droogshampoo in je haar spuiten, waarna je vettige gloed verdwenen is. Ideaal als je haast hebt, of als je probeert om je haar minder vaak te wassen. Je vindt verschillende droogshampoo's bij de drogist. Zoek zelf uit welke het beste bij jouw haar past.

Bron: haarshop | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved