Beauty

Deze producten heb je nodig als je jouw haar minder vaak wil wassen

Ben jij een persoon die niet zo’n fan is van haren wassen? Er zijn meer mensen die deze gedachte met je delen. Is je haar weer nat, moet je het borstelen en als je het dan snel droog wil hebben ook nog föhnen. Zoveel moeite wil je niet elke dag doen en dat begrijpen wij volledig. Daarom hebben wij de beste producten in dit artikel gezet om je haar fris te houden zonder een wasbeurt. 

Voordelen van je haar zo min mogelijk wassen

Als je je haar te vaak wast, was je sebum (talg) weg. Dit zorgt juist voor een gehydrateerde hoofdhuid. Als je dit dus te vaak weg wast, gaat je hoofdhuid dit compenseren en extra veel talg produceren. Hierdoor wordt je haar dus alleen maar sneller vettig. Daarnaast smeer je ook een grote hoeveelheid chemicaliën op je hoofd en dit is niet goed voor je huid.

Je kan natuurlijk niet voorkomen dat jouw lokken op en duur een (beetje) vet worden. Om je haar gezonder te houden én ‘s ochtends langer in je bed te kunnen blijven liggen zijn er andere opties om ervoor te zorgen dat je haar minder vet lijkt. 

vet haar

Producten om je haar minder vet te laten lijken

 Goede borstel
Dit zorgt ervoor dat als je jouw haar van boven naar beneden te borstelt je het teveel aan talg vanaf de haarwortel mee omlaag neemt. 

♥ Droogshampoo
Het abosorbeert je natuurlijke haartalg waardoor het minder vettig lijkt. Pas wel op dat je het niet te vaak gebruikt want anders houd je geen natuurlijke haartalg meer over. 

♥ Sea salt spray
Dit voegt definitie, textuur en body toe en behoudt de natuurlijke vochtbalans van het haar.

 

 

Bron: theglitterguide.com | Beeld: iStock