Beauty

Dit is wat een week geen make-up dragen met je doet

Nu je toch het huis niet meer uit hoeft, hoef je niet meer uren voor de spiegel te staan om te fleeken. Je hoeft je niet meer helemaal op te tutten voor die leuke jongen in de sportschool, een avondje uit of een spannende date met die guy. Eigenlijk is het nu de ideale tijd om even geen make-up te dragen en je huid goed te verzorgen. Maar wat doet dat eigenlijk met je huid en je lichaam als je een week geen make-up draagt? Wij geven je hier het antwoord.

Egale huid
Dit klinkt voor iedere vrouw als een droom: een egale huid zonder onzuiverheden, bultjes of pukkeltjes. En wij hebben goed nieuws: je kan zelf actie ondernemen om de conditie van je huid te verbeteren. Foundations en poeders zorgen er namelijk voor dat je je poriën afsluit en dit kan voor onzuiverheden zorgen. Door te beginnen met een week geen foundation te dragen, zal je gelijk verschil merken. Women's Health Magazine vroeg aan dermatoloog Karen Hammerman wat het effect is van even geen foundation dragen. ''Een break nemen van foundation geeft de huid de kans om de vochtbalans te herstellen zonder dat de huid wordt afgesloten door lagen make-up. Het zorgt ervoor dat de huid de restjes make-up kan verdrijven'', aldus Karen. 

Verzorging
Dus even een week geen make-up dragen, is goed voor je huid. Maar niet alleen wordt je huid uit zichzelf beter, je kan nu ook experimenten met een goede crème of serum die jouw huid op de beste manier verzorgt. En je kan nu de tijd nemen om een lekker wellness dagje voor jezelf in te plannen, heerlijke verzorgende maskertjes, ola me-time!

Langere wimpers
Niet alleen je huid, maar ook je wimpers hebben nu even de tijd om te herstellen. Het dagelijks gebruiken van mascara zorgt ervoor dat je je wimpers bijna geen tijd geeft om te rusten. Wanneer je een week geen make-up draagt, zal je merken dat je wimpers gaan groeien. Dus dat is ideaal voor als je na een week weer mascara gaat dragen: it's lash o'clock ;)

Voordelen van geen make-up
Naast dat geen make-up dragen goed is voor het herstellen van je huid en wimpers, zijn er nog meer voordelen. Je kunt gelijk onder de douche stappen, zonder eruit te komen als een panda. Zweten is voor jou geen probleem meer, je poeder en foundation druipt niet meer van je gezicht af op een warme dag. Je kan eindeloos in je ogen wrijven zonder erbij na te denken. En last but not least: je kan weg zwijmelen bij die heerlijke romcoms en een traantje wegpinken, of misschien wel heel (veel) tranen ;).

via GIPHY

Bron: womenshealthmag.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved